Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Gratis cursussen met het Noorden leert door
Open dag 27 en 28 januari
€ 1000 korting op een opleiding of cursus
Arbeidsmarkt Noord Oost Fryslân
Binnenvaartstimulator als 1e goedgekeurd
STAR Awards
Ligt je hart bij de zorg?
Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Gratis cursussen met het Noorden leert door
Delen:  

Het Noorden Leert Door biedt zowel werkenden als werkzoekenden uit Drenthe, Groningen en Friesland de gelegenheid om  een opleiding, cursus of training op mbo-niveau te volgen. Een geweldige kans voor wie hogerop wil in zijn/haar vak of wil switchen naar een andere beroep. Het huidige opleidingsaanbod bestaat uit ongeveer 160 opleidingen. De opleidingen duren maximaal 1 jaar. Het opleidingsaanbod sluit nauw aan bij kansrijke beroepen in de regio. Benieuwd welke opleidingen voor deze subsidie in aanmerking komen? Neem een kijkje op de website van Het Noorden Leert Door. 

Open dag 27 en 28 januari
Delen:  

Open Dag
Wil jij als volwassene een opleiding of cursus volgen? Vrijdag 27 januari helpen we je graag op alle locaties en maak kennis onze opleidingen en cursussen. Op locatie Urk, kun je zowel vrijdag 27 januari als zaterdag 28 januari terecht.

Bij ROC Friese Poort vind je heel veel verschillende scholingstrajecten die speciaal zijn ingericht voor volwassenen. Kom erachter wat jouw passie is en ontwikkelkansen zijn en en meld je nu hier aan. 

€ 1000 korting op een opleiding of cursus
Delen:  

Meld je nog gauw aan voor een opleiding of cursus met € 1.000 STAP-budget zodat je op tijd je Stap-scholingsbewijs ontvangt. Deze heb je nodig voor je subsidieaanvraag die je op dinsdag 28 februari, vanaf 10.00 uur kunt aanvragen voor scholingstrajecten die starten tussen 29 maart en 30 juli 2023. 

Arbeidsmarkt Noord Oost Fryslân
Delen:  

In de november 2022 editie van ''LLO werken aan skills in de praktijk'' lees je een stuk over ons project Valideren in samenwerking met Wurkstart, Libereaux BV en Qop - versnellingsagenda Noordoost Fryslân. 

De arbeidsmarktregio Noordoost-Fryslân ondersteunt inwoners met een toegankelijk loket voor ontwikkel- en leervragen onder de naam Wurkstart. Hierbij wordt er gekeken naar de persoonlijke skills van werkzoekenden, werknemers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op basis van het inzicht wordt, in samenwerking met het onderwijsveld en opdrachtgevers, gekeken naar passende ontwikkelmogelijkheden. Bekijk hier meer over valideren op onze website. 

Binnenvaartstimulator als 1e goedgekeurd
Delen:  

De binnenvaartsimulator van ROC Friese Poort Maritieme Opleidingen Urk is als eerste door het CBR goedgekeurd voor de praktijkexamens schipper. Deze erkenning volgens de CESNI normering betekent dat de maritieme campus Urk als eerste opleider gecertificeerd wordt. Per 1 januari 2023 staan wij klaar voor het afnemen op locatie van de nieuwe praktijkexamens schipper. Wij zijn bijzonder blij met deze primeur!

STAR Awards
Delen:  

STAR Awards, dé jaarlijkse verkiezing waarbij bijzondere studenten, docenten en BPV-bedrijven door ROC Friese Poort in het zonnetje worden gezet, wordt dit jaar voor de laatste keer onder de ROC Friese Poort vlag georganiseerd.

Nominatietraject 
Het nominatietraject is dit jaar ingekort. Vanaf dinsdag 17 januari tot en met dinsdag 31 januari kun je nomineren in de volgende zes verschillende categorieën: 

Welke student, docent, BPV-bedrijf of studentproject verdient er volgens jou deze keer een award?  Geef je nominatie door via deze linkBegin april worden de awards tijdens een feestelijke uitreiking aan de winnaars uitgereikt. Bij een aantal categorieën gaan de winnaars van de STAR Awards door naar een regionale of landelijke verkiezing. 

Ligt je hart bij de zorg?
Delen:  

Ligt je hart bij de zorg, maar heb je hiervoor geen diploma of werkervaring? 
Fryslân Werkt wil in samenwerking met ROC Friese Poort studenten graag goed voorbereiden op het werken in de zorg. Daarom starten we met het voortraject ''Nieuw talent in de zorg''. Tijdens dit traject bereiden we deelnemers voor op het werken in de zorg en het (weer) studeren. Een mooie opstap naar een BBL-leerwerkplek in de ouderenzorg, thuiszorg of gehandicaptenzorg. 

Het traject start op 3 april 2023 en duurt 12 weken. In die periode loop je 16 uur stage en volg je 1 dag per week theorielessen bij ROC Friese Poort. Meer weten over dit traject, geef je dan nu op voor een online informatiebijeenkomst op 9 februari

Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Delen:  
Opleidingen/ cursussen Start Duur Locatie
Schipper binnenvaart praktijk 03 april 2023  1-2 dagen Urk 
Schipper binnenvaart theorie  Oktober 2023 1-19 dagen Urk
Voorbereiding op Jachtmakelaardij 7 februari 2023 20 weken Sneek
Diverse lascursussen Op elk moment 10-20 weken Drachten, Emmeloord, Sneek en Leeuwarden
Scheepswerktuigkundige kleine schepen MBO 3 8 mei 2023 2 jaar Urk
Stuurman kleine schepen MBO 3 8 mei 2023 2 jaar Urk
Stuurman werktuigkundige kleine schepen 8 mei 2023 2 jaar Urk

Stuurman scheepswerktuigkundige vissersschepen SW5 MBO3

8 mei 2023 2 jaar Urk
Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer