Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Profiteer van het STAP-budget
Fusie ROC Friese Poort en Friesland College
Omscholen naar de metaalsector mét baangarantie?
Maritime Industry Gorinchem
Opleiding Instructeur mbo 4 start in september 2022
Podcast Pedagogische praatjes
Omscholen naar zorg en welzijn?
Profiteer van het STAP-budget
Delen:  

Een opleiding of cursus volgen met € 1000,00 subsidie? Dat kan met het STAP-budget. Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid die je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs komen verschillende opleidingen en cursussen in aanmerking voor het STAP-budget. Houd onze website goed in de gaten voor het actuele aanbod en ontwikkelingen.

Zit er een opleiding met STAP-budget voor jou bij? Meld je dan snel aan via onze website en geef aan dat je gebruik wilt maken van het STAP-budget. Je ontvangt daarna van ons een STAP-aanmeldingsbewijs waarmee je STAP-budget kunt aanvragen. Bij mbo-opleidingen vindt er eerst nog een kennismakingsgesprek plaats. Het startmoment van je opleiding bepaalt het tijdvak waarin je subsidie kunt aanvragen. Op 2 mei om 10.00 uur opent het tweede tijdvak.

Fusie ROC Friese Poort en Friesland College
Delen:  

Op 24 maart 2022 is er door bestuurders van ROC Friese Poort en het Friesland College een intentieverklaring getekend voor de toekomstige fusie. Samen gaan we nóg beter volwassenenonderwijs aanbieden in Friesland en Noordelijk Flevoland. Lees hier meer over de fusie.

Omscholen naar de metaalsector mét baangarantie?
Delen:  

Wil jij je laten omscholen naar de metaalsector mét baangarantie? Dan is Metaal om Tafel iets voor jou. Metaal om Tafel is een tweejarig werk- leertraject waarbij volwassenen (ook zonder metaalachtergrond) opgeleid worden tot constructiewerker met baangarantie. Sinds 2019 is dit mooie initiatief gestart door Leenstra B.V.Solidd Steel StructuresJacfriesland B.V., Randstad en ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs. 

Marcel van den Berg is één van de deelnemers die het traject met succes heeft afgerond. Hij kreeg een baan aangeboden bij Leenstra B.V. in Drachten. Het smaakte naar meer want Marcel start binnenkort met de vervolgopleiding Allround Constructiewerker + Lasdiploma MBO 3 bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs. Marcel zegt over het traject: "Het is best spannend om de stap te nemen tot omscholing. Maar bij Metaal om Tafel kreeg ik de zekerheid dat ik werk kon combineren met mijn studie. En ik hield er daarnaast gelijk een baan aan over”. 

In september start er weer een groep. Ben je benieuwd of dit traject ook iets voor jou is? Lees het artikel op de website.

Maritime Industry Gorinchem
Delen:  

De vakbeurs voor de maritieme industrie opent op 17, 18 en 19 mei voor de 16e keer haar deuren. De plek om te netwerken met 350 exposanten die samen de complete maritieme sector vertegenwoordigen in de Benelux.

  • Dinsdag 17 mei: van 13.00 tot 21.00 uur
  • Woensdag 18 mei: van 13.00 tot 21.00 uur
  • Donderdag 19 mei: van 13.00 tot 21.00 uur

Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 4
Je vindt ROC Friese Poort Maritieme Campus Urk in Stand I112.1. Laat je bij onze stand informeren over jouw maritieme scholingsmogelijkheden.

Registreer je voor een gratis bezoek aan deze vakbeurs.

Opleiding Instructeur mbo 4 start in september 2022
Delen:  
Droom jij ervan om jouw kennis als professional over te dragen aan mbo-studenten? Je kunt nu bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs een éénjarige instructeur mbo 4 opleiding volgen. Deze opleiding richt zich op de pedagogische en didactische kennis en vaardigheden van het lesgeven. 
De opleiding Instructeur mbo 4 start in september 2022 in Leeuwarden. Meld je hier aan.
 
Heb je vragen? Neem dan contact op met Riemie Zuiderveld.
rzuiderveld@rocfriesepoort.nl / 06 29605430


 
Podcast Pedagogische praatjes
Delen:  

De 4e podcast "Pedagogische praatjes" van ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs staat alweer online. Dit keer gaat Martijn Mollema (docent Pedagogisch werk ROC Friese Poort) in gesprek met Janny Reitsma (projectleider Pact voor Kindcentra en bestuurder Stichting Openbaar Onderwijs Oost-Groningen) en Emma Nilert (hogeschooldocent - onderzoeker Hogeschool KPZ). Ze hebben het over hoe het denken in rollen, in plaats van taken, kan bijdragen aan de ontwikkeling van een toekomstig pedagogisch professional.  

Je luistert de podcast op Spotify en YouTube. Hier vind je ook de vorige afleveringen. 

Omscholen naar zorg en welzijn?
Delen:  

Wil je je laten omscholen naar zorg en welzijn? ROC Friese Poort biedt voor volwassenen verschillende mbo 2 en 3 opleidingen aan. 

Er zijn voor deze opleidingen het hele jaar door diverse startmomenten. Je kunt de opleidingen volgen in Drachten, Emmeloord, Leeuwarden of Sneek (alleen Verzorgende IG MBO 3). Met het afronden van deze opleiding ontvang je een mbo diploma en kun je gelijk aan het werk. 

Voor deze opleidingen zijn maatwerktrajecten mogelijk. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs: Johanna Roodvoets (jroodvoets@rocfriesepoort.nl, 06-25 68 87 68). Of Riemie Zuiderveld (rzuiderveld@rocfriesepoort.nl, 06-29605430).

Bekijk hier het gehele aanbod Zorg en Welzijn.

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer