Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Maak kennis met MBO.nl
It giet oan: project Valideren in Noordoost-Fryslân
Start binnenkort met een opleiding of cursus
Inspiratiekaart 2021 voor kansrijke beroepen
Omscholing naar ICT-en techniek-kansrijke beroepen
Terugblik werkfestival Súdwest Fryslân
Maak kennis met MBO.nl
Delen:  

Samen met zes andere mbo-instellingen en NCOI lanceert ROC Friese Poort het online opleidingsplatform MBO.nl voor leven lang ontwikkelen. Dit platform is ontwikkeld om opleidingsadvies en -aanbod toegankelijker te maken voor volwassenen in onze regio en hen op weg helpen naar de juiste (vervolg)opleiding. Door deze samenwerking met andere onderwijsaanbieders kunnen we volwassenen, maar ook bedrijven een breder aanbod aan opleidingen en trainingen aanbieden.

It giet oan: project Valideren in Noordoost-Fryslân
Delen:  

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en Libereaux hebben gezamenlijk een subsidie ontvangen voor het project Valideren, relevant worden en blijven voor werk. In dit project ligt de focus op het in beeld brengen en erkennen van aanwezige vaardigheden (valideren). Inwoners uit de regio Noordoost-Fryslân worden gestimuleerd om gericht aan hun eigen ontwikkeling te werken. Het project gaat de verbinding leggen tussen de arbeidsmarkt en het onderwijs door leer- en ontwikkelroutes te optimaliseren.

Start binnenkort met een opleiding of cursus
Delen:  
Cursus/opleiding startdatum locatie
Radarpatent Rijn- en binnenvaart volgorde van inschrijving Urk
Schipper Machinist Beperkt Werkgebied MBO2 3e leerweg start 9 oktober 2021 Urk
  BBL start januari 2022 Urk
SW6 24 januari 2022 Urk 
Medisch secretaresse  25 oktober 2021 Sneek

 

Inspiratiekaart 2021 voor kansrijke beroepen
Delen:  

In samenwerking met de MBO Raad, de NRTO en het UWV heeft de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een nieuwe versie (2021) gemaakt van de inspiratiekaart. De inspiratiekaart is ontwikkeld om professionals en kandidaten te inspireren om samen op zoek te gaan naar ander (of nieuwe) en vooral kansrijk werk in combinatie met scholing via praktijkleren in het mbo.

Omscholing naar ICT-en techniek-kansrijke beroepen
Delen:  

Wil je één of meerdere (nieuwe) medewerkers laten omscholen naar een beroep in de techniek of ICT? Met de nieuwe subsidieregeling 'omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek' kun jij als werkgever aanspraak maken op financiële ondersteuning. Als werkgever kun je eenmalig een vast bedrag van € 3.750,00 aanvragen per om te scholen medewerker (maximaal 6 omscholingstrajecten per werkgever). Denk hierbij aan onze opleiding(en) tot Verspaner of Lasser.

Terugblik werkfestival Súdwest Fryslân
Delen:  

Op 18 september 2021 stonden wij op het Werkfestival Súdwest Fryslân! Tijdens dit evenement hebben wij veel inspirerende gesprekken gevoerd over de verschillende scholingsmogelijkheden, maar ook het belang van een leven lang ontwikkelen. Kon jij niet aanwezig zijn en/of heb jij nog vragen? Meld je dan aan voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek met een van onze collega's. 

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer