Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

2022 is bijna voorbij. Een jaar waarin we samen weer diverse mooie scholingstrajecten hebben uitgevoerd en 5.667 studenten binnen het volwassenenonderwijs hebben geschoold voor een duurzame loopbaan. Komend jaar staat in het teken van de fusie met het Friesland College tot een nieuwe mbo-school; Firda. Je leest er meer over in deze nieuwsbrief. We wensen je fijne feestdagen en een mooi 2023!

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Kabinet slaat januari tijdvak voor STAP-budget over
Fusie update
Subsidie: Tel mee met Taal
Opleiding Pedagogisch Werk
Tour d' LLO: Samen staan we sterk
Open Dag 27 januari
Heb je al kennis gemaakt met de volgende cursussen of opleidingen?
Aantal studenten volwassenenonderwijs in 2022
Bereikbaarheid Kerstvakantie
Kabinet slaat januari tijdvak voor STAP-budget over
Delen:  

Het kabinet heeft besloten om het aanvraagtijdvak voor STAP-budget van januari 2023 over te slaan. Ze hebben tijd nodig om maatregelen gericht op het terugdringen van misbruik en oneigenlijk gebruik te implementeren. Erg jammer voor onze studenten die in januari subsidie hadden willen aanvragen voor hun opleiding. 

Het voor 2023 beschikbare STAP-budget blijft gelijk en wordt over vijf aanvraagtijdvlakken verdeeld. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 28 februari. Op onze website vind je het actuele STAP-aanbod.

 

Fusie update
Delen:  

Vanaf 1 augustus 2023 gaan ROC Friese Poort en het Friesland College samen verder als Firda! De naam is het resultaat van een uitgebreide onderzoek, waaraan verschillende medewerkers en studenten van beide scholen enthousiast hebben deelgenomen. Hierbij is ook een nieuwe huisstijl ontwikkeld, die uitstraalt wat Firda wil zijn: krachtig, open, noordelijk en steeds nauw verbonden met elkaar en de samenleving. Lees hier meer over de nieuwe naam.


Subsidie: Tel mee met Taal
Delen:  

Met de subsidieregeling Tel mee met Taal (2021-2024) kunnen werkgevers, scholen, bibliotheken en andere organisaties de basisvaardigheden verbeteren van volwassenen en achterstanden voorkomen bij kinderen. Het gaat om taal, rekenen en digitale vaardigheden. Vanaf 1 januari tot en met 28 februari 2023 is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor het verminderen en voorkomen voor laaggeletterde werknemers en ouders. Op deze pagina vind je meer informatie.


Opleiding Pedagogisch Werk
Delen:  

De opleiding Pedagogisch Werk start vanaf januari nu ook in Emmeloord binnen het volwassenenonderwijs. De 2-jarige BBL opleiding Pedagogisch Werk start dinsdag 24 januari 2023.

Ons onderwijs is speciaal ingericht voor volwassenen waarbij de studenten kunnen kiezen uit de volgende mbo- opleidingen: 

  • Pedagogisch medewerker in de kinderopvang niveau 3
  • Onderwijsassistent niveau 4
  • Gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4
  • Pedagogisch professional op een IKC (dubbelkwalificatie gespecialiseerd pedagogisch medewerker en onderwijsassistent) 

Informatie over deze richtingen vind je op onze website. Op dinsdag 17 januari organiseren wij in Emmeloord een werkveldbijeenkomst van 16.00 tot 17.30 uur. Meld je hier aan. 

Tour d' LLO: Samen staan we sterk
Delen:  

Leven lang ontwikkelen. Dat geldt niet alleen voor werkenden en werkzoekenden, maar óók voor bedrijven, de regio en ROC’s. Wat is er dan nodig? Hoe kunnen alle verschillende instanties elkáár vinden en aanvullen? Daar ging het afgelopen dinsdag 13 december om tijdens Tour d’LLO. Een middag die in het teken stond van kennis uitwisselen én verbinding.

Tour d’LLO is een landelijk initiatief van Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen. Tijdens deze tour gaan zij langs de provincies om het gesprek op gang te brengen tussen ROC’s, het bedrijfsleven en sociale voorzieningen/gemeentes. Het doel? Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in het mbo een stap verder brengen. LLO is ook belangrijk in de plannen voor het nieuwe ROC, Firda, waarin het Friesland College en ROC Friese Poort hun krachten bundelen.

Lees hier het hele artikel.

Open Dag 27 januari
Delen:  

Op vrijdag 27 januari is het weer tijd voor een Open Dag. Kom langs op één van onze vestigingen en maak kennis met onze opleidingen en cursussen.

Vrijdag 27 januari
Wanneer: 15.00 tot 20.00 uur
Waar: Drachten (Splitting), Emmeloord, Leeuwarden, Sneek (Harste en Eeltjebaasweg).

Zaterdag 28 januari
Wanneer: 09.00 tot 15.00 uur
Waar: Alleen locatie Urk

Meld je hier aan.

Heb je al kennis gemaakt met de volgende cursussen of opleidingen?
Delen:  
Opleidingen/ cursussen Start Duur Locatie
Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) Maart 2023 920 uur Leeuwarden
AutoCAD In overleg 10 avonden Sneek 
Elektrotechniek basis PV-panelen In overleg 4 lesdagen Drachten
Helpende Zorg en Welzijn MBO 2 Januari 2023 1 jaar Emmeloord
Begeleider maatschappelijke zorg MBO 3 Januari 2023/ Maart 2023 2 jaar Urk en Lelystad
Instructeur MBO 4 30 januari 2023 1 jaar Leeuwarden
Doktersassistent MBO 4 April 2023 2 jaar Leeuwarden
SVH Kok Januari 2023  25 weken Terschelling
SVH Zelfstandig Kok Januari 2023 25 weken Terschelling

 

 

Aantal studenten volwassenenonderwijs in 2022
Delen:  


Bereikbaarheid Kerstvakantie
Delen:  

Volwassenenonderwijs
Wij zijn van 25 december t/m 1 januari gesloten. Je kunt ons vanaf dinsdag 2 januari weer bereiken per mail volwassenen@rocfriesepoort.nl of vanaf woensdag 4 januari tijdens kantoortijden op telefoonnummer: 058-2339966

Hele fijne feestdagen toegewenst. 


Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer