Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen. Wij wensen jou fijne feestdagen en de beste wensen voor 2022! Van 27 t/m 31 december zijn wij gesloten. Op 3 januari staan we weer voor je klaar!

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Nomineer voor de STAR Awards 2022!
Luciana Pinheiro Da Silva eerste volwassen ambassadeur
Verbreed je horizon binnen Zorg & Welzijn
Maritiem nieuws
Uitreiking certificaat voorschakelklas Elektronica
Alle informatie Pedagogiek & Onderwijs nu op één plek te vinden
Flexibel onderwijs binnen ROC Friese Poort
De toekomst van de arbeidsmarkt
Kerstgroet
Nomineer voor de STAR Awards 2022!
Delen:  

Tijdens de ROC Friese Poort STAR Awards gaan we op zoek naar talenten, toppers, uitblinkers, STARs, kanjers, pareltjes, je kunt ze verschillende namen geven, maar uiteindelijk gaat het allemaal over excellentie. Van 22 november tot 25 januari kan er weer genomineerd worden in zes verschillende categorieën. Klik op een categorie op de website om jouw STAR te nomineren! De uitreiking van de STAR Awards 2022 zal plaatsvinden op 13 april 2022.

Luciana Pinheiro Da Silva eerste volwassen ambassadeur
Delen:  

Luciana Pinheiro Da Silva is benoemd tot eerste volwassen ambassadeur voor ROC Friese Poort, en niet zomaar. Toen ze in Nederland kwam wonen heeft zij een nieuw leven voor zichzelf op moeten bouwen door opnieuw de schoolbanken in te gaan. Ze koos voor de zorg en leert nog steeds door met de opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG MBO 3. "Ik wil graag anderen inspireren met mijn verhaal. Ook op oudere leeftijd zijn er veel mogelijkheden om een opleiding te volgen. Zelfs als je uit het buitenland komt en weer bij nul moet beginnen, zoals ik.” aldus Luciana. Lees hier het volledige verhaal van Luciana.

Verbreed je horizon binnen Zorg & Welzijn
Delen:  

Keuzedeel Helpende Plus
Heb jij het diploma helpende zorg en welzijn (niveau 2) en wil jij je bekwamen in verzorgende vaardigheden die in het werkveld veel gevraagd worden? Dan is deze cursus Helpende plus echt iets voor jou. Tijdens de cursus verbreed jij je basiskennis over verscheidene aandoeningen. Wanneer je deze cursus hebt afgerond, krijg je een officieel erkend mbo-certificaat en ben je beter toegerust voor het verlenen van deze complexere zorg. Je bent daardoor breder inzetbaar. Start februari in Leeuwarden.

Opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG
In twee jaar twee mbo-diploma's behalen? Dat kan met de tweejarige BBL-opleiding Maatschappelijk verzorgende IG MBO 3. Aan het eind van dit traject mag je twee mbo-diploma's in ontvangst nemen, namelijk Maatschappelijke zorg + Verzorgende IG. Bij dit traject kun je al in januari 2022 starten. Schrijf je snel in want vol=vol.

Cursus Verplegende en verpleegtechnische handelingen
Werk je als beroepskracht in de sector zorg en welzijn en wil jij je begeleidende taken combineren met verplegende en verpleegtechnische handelingen op mbo 4 niveau? Dan is de cursus Verplegende en verpleegtechnische handelingen echt iets voor jou. Tijdens de cursus verdiep je je in de theorie rond verpleegtechnische handelingen. Na afloop ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat. Start 14 februari in Leeuwarden

Maritiem nieuws
Delen:  

Beroepskennis ROC Friese Poort Urk 'Een goede trek' in de Maritieme sector
ROC Friese Poort bouwt samen met het Berechja College een Maritieme Campus op Urk, mede mogelijk gemaakt dankzij de Regio Deal Noordelijk Flevoland. Met de bouw van de campus wordt er veel geïnvesteerd in nieuwe materialen, digitale systemen en nieuwe faciliteiten. Hierdoor wordt Urk dé plek voor talentontwikkeling op het gebied van maritieme kennis en innovatie. Dit trekt studenten aan van buiten de landsgrenzen. We hebben studenten in het volwassenonderwijs uit Aruba, Curaçao en Duitsland. Wil je meer weten? Lees het artikel.

Het mes snijdt aan twee kanten
ROC Friese Poort heeft de simulatiebruggen voor de zeevaart en de binnenvaart compleet vernieuwd. Op deze simulatiebruggen bereiden onze studenten uit het volwassenonderwijs bijvoorbeeld de voorbereidende training radarpatent voor Rijn- en Binnenvaart voor. Met deze voorbereidende training wennen studenten aan de grootte van de schepen en de te gebruiken radarbeelden. Dit blijkt succesvol! Elf van de twaalf kandidaten hebben de cursus in één keer gehaald. Wil je meer weten over onze simulatiebruggen? Lees het artikel.

Uitreiking certificaat voorschakelklas Elektronica
Delen:  

Op 10 december hebben de acht deelnemers van voorschakelklas Elektronica hun certificaat in ontvangst genomen. Alle acht hebben een baan met vaste uren aangeboden gekregen bij Neways Electronics International NV! Neways en Gemeente Leeuwarden zijn, in samenwerking met ROC Friese Poort en Friesland College, dit unieke traject gestart om zo nieuwe medewerkers aan te trekken. Tijdens het voorschakeltraject gingen de deelnemers één dag per week naar school en werkten zij vier dagen bij Neways. Lees meer op onze website.

Alle informatie Pedagogiek & Onderwijs nu op één plek te vinden
Delen:  

Werkzaam in de Pedagogiek of Onderwijs? Dan vind je nu alle waardevolle informatie voor jouw organisatie op één plek. Laat je inspireren door de verschillende scholingsmogelijkheden, kijk of er een subsidie geschikt is voor jouw organisatie of kom direct in contact met onze opleidingsadviseurs.

Flexibel onderwijs binnen ROC Friese Poort
Delen:  

Riemie Zuiderveld-Bles is opleidingsadviseur Zorg & Welzijn en is nauw betrokken bij het programma Flexibel Onderwijs van ROC Friese Poort. "Het is belangrijk dat volwassenen zich blijven ontwikkelen. Dit alles vraagt om meer inspelen op behoeftes van individuen en organisaties. In het volwassenenonderwijs zien we ook mensen die het vroeger niet leuk vonden om te leren of een verkeerde keuze hebben gemaakt. Dankzij ons flexibele aanbod kunnen ze het roer omgooien of toch een diploma halen. Ik vind het enorm leuk om me daarvoor in te zetten.” Lees het volledige artikel.

De toekomst van de arbeidsmarkt
Delen:  

In de zomer kwamen deelnemers van het DataFryslân /Lab bij elkaar om na te denken over de arbeidsmarkt van morgen onder de titel 'Morgen werkt het anders: de toekomst van de arbeidsmarkt'. Het doel was om de Friese arbeidsmarkt in de volle breedte op tafel leggen en kijken wat er nodig is om meer en meer complete inzichten te krijgen. Een van die inzichten heeft te maken met de verwachte tekorten in de zorg. Een nieuwe, verhelderende visualisatie maakt duidelijk waarom werkgevers in die sector er goed aan doen hun blik te verruimen van specifieke zorgopleidingen naar kwaliteiten en vaardigheden van mensen uit andere sectoren. De uitkomsten zijn samengevat in een infographic.

Kerstgroet
Delen:  


Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer