Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
Verdiepen in duurzame technieken
Subsidie Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap
Kids First
Podcast Pedagogiek en Onderwijs
Voorscholingstraject Assisteren bij Zorg en Welzijn
Werken in de Zorg
Subsidie Nationale Zorgklas
Medewerkers zorgorganisaties gediplomeerd
Webinar regionale Monitor Brede Welvaart
Masterclass Ondernemerschap in de blauwe economie
€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
Delen:  

Wil jij € 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus? Dat kan binnenkort met het STAP-budget. Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal € 1000,- die je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier studeer je straks voordeliger of misschien zelfs gratis! Houd onze website in de gaten voor de actuele ontwikkelingen rondom het STAP-budget.

Verdiepen in duurzame technieken
Delen:  

Het UWV heeft in kaart gebracht dat er een groot tekort is aan technisch personeel om huizen te verduurzamen. Volop baankansen dus wanneer je je gaat verdiepen in duurzame technieken. Check of de eendaagse training 'Hoe verduurzaam ik mijn woning/pand' of de cursus 'Elektrotechniek basis PV-panelen' of 'Warmtepompen basis/gevorderd' iets voor jou is. Bekijk het aanbod.

Subsidie Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap
Delen:  

Werknemers, werkgevers en werkzoekenden kunnen in de sector Techniek en Bouw & Infra de subsidie Kansen Verzilveren voor Technisch Vakmanschap aanvragen. Door het beschikbaar stellen van subsidie voor (bij)scholing van huidige werknemers en zij-instromers zet dit project in op meer mensen aan het werk te krijgen én houden in de techniek en bouw & infra.
Benieuwd of je in aanmerking komt en welke cursus of opleiding je kan volgen?

Kids First
Delen:  

15 februari organiseerde ROC Friese Poort samen met Kids First een informatieavond voor toekomstige deelnemers van de Kids First Academy. Deze Academy biedt zij-instromers een volwassenenopleiding bij ROC Friese Poort mét een baan in een kinderopvang. Een mooie samenwerking! Wil je ook werken in een kinderopvang? Bekijk de volwassenenopleidingen.

Podcast Pedagogiek en Onderwijs
Delen:  

Ken jij de podcast van het team volwassenenonderwijs Pedagogiek en Onderwijs al? Een inspiratiebron voor afgestudeerden, studenten en professionals uit het werkveld.
In deze tweede podcast gaat Martijn Mollema in gesprek met Trynke Keuning en Sandra Rodenhuis-Kramer over de meerwaarde van een IKC (Integraal Kind Centrum). Check de podcast én onze nieuwe IKC-opleiding.

Werken in de Zorg
Delen:  

Helpende Plus
Heb jij het diploma Helpende zorg en welzijn (niveau 2)? En wil jij verder leren op het gebied van verzorgende werkzaamheden? Meld je dan hieronder aan voor de cursus Helpende Plus met mbo-certificaat. Deze cursus is zonder stage. 16 maart start in Leeuwarden een nieuwe groep Helpende Plus.

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)
Heb jij het mbo-diploma Verzorgende IG MBO 3? Of heb jij medewerkers in dienst met dit diploma? ROC Friese Poort biedt voor volwassenen twee brancheopleidingen aan om verder te specialiseren in de zorg. Dit zijn de opleidingen Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie en Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV). Je ontvangt een erkend diploma van het College Zorg Opleidingen (CZO). Neem voor meer informatie contact op met Johanna Roodvoets (rdoodvoets@rocfriesepoort.nl), Riemie Zuiderveld (rzuiderveld@rocfriesepoort.nl) of kijk op onze website.

Cursus medisch secretaresse
Ben jij een duizendpoot die verschillende werkzaamheden uitvoert en een representatieve functie in de gezondheidszorg wil? Dan is medisch secretaresse iets voor jou. Op 2 maart start dit keuzedeel voor volwassenen op onze vestiging in Sneek. Met dit keuzedeel vergroot jij je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Meld je snel aan! Neem contact op met Sieger Beerda (opleidingsadviseur) via sbeerda@rocfriesepoort.nl of 06 34 33 94 29 voor meer informatie. Of kijk op onze website.

Subsidie Nationale Zorgklas
Delen:  

Het kabinet trekt dit jaar €47,5 miljoen uit voor coronabanen en de Nationale Zorgklas. Dit bedrag is beschikbaar gesteld voor de voortzetting van scholing via De Nationale Zorgklas. Het gaat dan om crisisscholing en mbo-certificaten op het gebied van zorg. Ben je werkgever in de zorg? En heb/neem je mensen in dienst die een coronabaan vervullen? Dan kun je je medewerkers aanmelden voor één van de trainingen of mbo-certificaten. Meer informatie.

Een goed voorbeeld is het traject dat is uitgevoerd bij Zorggroep Liante. Drie werknemers van Zorggroep Liante hebben hun mbo-certificaat Individuele basiszorg verlenen in ontvangst genomen. Dit traject is in samenwerking met de Nationale Zorgklas opgezet. Eén van de drie deelnemers is inmiddels al doorgestroomd in de opleiding Verzorgende IG MBO 3.

Medewerkers zorgorganisaties gediplomeerd
Delen:  

13 medewerkers van de zorgorganisaties PatynaThuiszorg Het Friese Land en Noorderbreedte hebben 14 februari hun diploma in ontvangst genomen voor de mbo opleiding Maatschappelijk verzorgende IG MBO 3. Van harte gefeliciteerd! 

Dit traject is onderdeel van een unieke samenwerking tussen de drie zorgorganisaties. Samen met ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs is er een maatwerktraject ontwikkeld voor hun medewerkers. De opleiding Maatschappelijk verzorgende IG MBO 3 is een combinatie tussen de mbo-opleidingen Verzorgende IG én Maatschappelijke zorg. De medewerkers ontvingen dus maar liefst 2 mbo-diploma's! Het doel van deze gecombineerde opleiding is dat medewerkers breder inzetbaar zijn
Is deze opleiding ook iets voor jou of jouw medewerkers? Neem dan contact op met Johanna Roodvoets (jroodvoets@rocfriesepoort.nl), of kijk op de website.

Webinar regionale Monitor Brede Welvaart
Delen:  

Afgelopen week organiseerde het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit een webinar regionale Monitor Brede Welvaart. Samen met het ministerie, andere provincies en het CBS blikte de provincie terug en vooruit op de ontwikkelingen in de regio Noordelijk Flevoland. Lees het artikel.

 

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer