Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Maak kennis met onze nieuwe Manager Sales: Alwin Toornstra
Subsidie: Ontwikkelfonds Groei Vooruit
Certificaatuitreiking Patyna
Gezocht studenten voor fotografie Firda
Eerstelijnsverblijf en Geriatrische Revalidatiezorg
Examen op de simulator
Informatiedag 15 maart 2023
Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Maak kennis met onze nieuwe Manager Sales: Alwin Toornstra
Delen:  

Onze nieuwe Manager Sales, Alwin Toornstra is in februari begonnen bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Alwin is jarenlang werkzaam geweest in verschillende management functies binnen o.a. de uitzendwereld en Empatec-Pastiel. De wens om iets te gaan doen binnen het onderwijs was groot dus toen hij de functie van Manager Sales bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen las, heeft hij de kans aangegrepen. In zijn vrije tijd vind je Alwin op de tennisbaan of op het water. Daarnaast is hij alweer een aantal jaar lid van de Lions Club Waterstad Sneek, waaruit zij lokale maatschappelijke projecten ondersteunen. Alwin kijkt ernaar uit om in zijn functie te kunnen bijdragen aan het 'Leven Lang Ontwikkelen', verbinding met het regulier onderwijs, de bedrijven en de groei van het volwassenenonderwijs. Benieuwd naar Alwin? Hier lees je meer.

Subsidie: Ontwikkelfonds Groei Vooruit
Delen:  

Doen waar je goed in bent, waar je plezier in hebt, waarmee je het verschil kunt maken of waar je simpelweg gelukkig van wordt. En dat je hele werkende leven. Het kan als je blijft leren en je talenten blijft ontwikkelen. Je kunt bij het Ontwikkelfonds Groei Vooruit terecht voor een gratis loopbaangesprek als je nog niet weet hoe je verder moet, voor tips en tricks die helpen naar werk, of voor een vergoeding van (een deel van) de kosten voor vakgerelateerde bij- of omscholing. 

De subsidie is bedoeld voor (potentiële) werknemers en werkzoekenden in de regio Zwolle. Lees hier meer over de subsidie en hoe je hem kan aanvragen. 

Certificaatuitreiking Patyna
Delen:  

Op 25 januari j.l. hebben 150 medewerkers van Patyna tijdens een feestelijke certificaatuitreiking hun mbo-certificaat Voeding en Hospitality in ontvangst mogen nemen. Door het aanbieden van deze scholing zorgt Patyna ervoor dat de medewerkers goed voorbereid zijn en hun werkzaamheden met betrekking tot voeding en hospitality goed uit kunnen voeren. Wij feliciteren alle medewerkers met dit waardevolle mbo-certificaat!

Gezocht studenten voor fotografie Firda
Delen:  

Lijkt het je leuk om als student uit het volwassenenonderwijs mee te werken aan een nieuwe fotografiecampagne voor Firda? Dan is dit je kans! De foto's worden o.a. gebruikt voor website, advertenties, flyers, banners en social kanalen. 

Ben jij: 
- student in het volwassenenonderwijs
- ouder dan 25 jaar 

Meld je dan hier aan. 

Eerstelijnsverblijf en Geriatrische Revalidatiezorg
Delen:  

Door de toenemende vergrijzing in ons land stijgt ook de vraag naar goede zorg. De toename is ook zichtbaar bij de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV). Deze zorg en begeleidingsvormen vragen om specifieke vaardigheden ten opzichte van de reguliere zorg. In ons opleidinstraject leert de zorgprofessional (niveau 3-4) om deze specifieke doelgroep zo goed mogelijk te begeleiden. Er komen twee taken aan de orde die specifiek zijn voor de GRZ/ ELV professional. Dit zijn het ondersteunen van de cliënt en de mantelzorger bij het bereiken van de revalidatiedoelen en het organiseren van de zorg m.b.t. revalidatie als onderdeel van het multidisciplinaire team. Het leertraject leidt op tot een landelijk erkend mbo-certificaat.

Wil jij je medewerkers (op maat) laten bijscholen op het gebied van Eerstelijnsverblijf en Geriatische revalidatiezorg? Er zijn verschillende mogelijkheden; neem contact met ons op. 

Examen op de simulator
Delen:  

Er is nogal wat veranderd bij de diploma´s en examens voor de binnenvaart. Het praktijkexamen op de simulator is een welkome vernieuwing. ROC Friese Poort op Urk is voorloper en examineert vanaf begin maart met de simulator. 

Tot voor kort kon je bij het examen nog miniatuurschepen tegenkomen in de klas, waarmee op een kaart van een kanaal of rivier een verkeerssituatie werd nagebootst. Nu is het live met beeldschermen en een echte stuurhut met rondom zicht op passerende schepen. Het was voor het CBR en de docenten van ROC Friese Poort een uitdaging om examens te maken, deze zijn nu veel realistischer voor de studenten. De simulator is als eerste gecertificeerd. Lees hier het hele artikel (pagina 11/ slide 12-13). 

 

Informatiedag 15 maart 2023
Delen:  

Kom gezellig langs op onze informatiedag op 15 maart en maak kennis met onze opleidingen en cursussen voor volwassenen. We zijn geopend op de volgende locaties van 16.00 tot 20.00 uur: 

  • Leeuwarden (Wilaardeburen)
  • Drachten (Splitting, gebouw D)
  • Sneek (Harste)
  • Emmeloord
  • Urk 
Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Delen:  
Opleidingen/ cursussen Start Duur Locatie
Diverse lascursussen Op elk moment   10-20 weken Drachten, Emmeloord, Sneek en Leeuwarden
Lean en Creatief N.t.b. 10 weken Drachten, Emmeloord, Sneek, Leeuwarden en incompany
Gespreksvoering en technieken voor leidinggevenden  In overleg 1 dag  Incompany
Medewerker facilitaire dienstverlening MBO2  21 april 2023 1 jaar  Leeuwarden
Kennis- en vaktoeks maritiem Op elk moment 1 dag Urk
Individuele zorg verlenen Maart/ april 2023 15 weken Emmeloord en Leeuwarden
Besturingstechniek Op elk moment 10 weken Emmeloord en Sneek
Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer