Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Open Dagen 28 & 29 januari 2022
Wervingscampagne ROC Friese Poort Volwassenen
Practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap
Masterclass Ondernemerschap in de blauwe economie
Roland volgde de korte cursus Oriëntatie op de zorg
Nationale Zorgklas
Jeroen de Boer programmaleider Digitaal Burgerschap
Twee ROC’s, één opleiding
Samenwerkingsplatform MBO.nl
Subsidie voor laaggeletterden op de werkvloer
Podcast Pedagogiek en Onderwijs
Open Dagen 28 & 29 januari 2022
Delen:  

Wil jij als volwassene een opleiding of cursus volgen? Bij ROC Friese Poort vind je in heel veel verschillende richtingen opleidingen en cursussen die speciaal zijn ingericht voor volwassenen. Wij helpen je een opleiding of cursus te kiezen die past bij jouw talent en passie. Op vrijdag 28 januari (Drachten, Emmeloord, Leeuwarden, Sneek, Urk) en zaterdag 29 januari (Urk) zijn onze locaties geopend om jou te helpen bij het maken van een studiekeuze. Check voor je aanmelding of jouw studierichting wordt aangeboden op de locatie waar jij heen wilt. Meld je direct aan.

Wervingscampagne ROC Friese Poort Volwassenen
Delen:  

Heb je al iets voorbij zien komen op onze verschillende online kanalen? De nieuwe wervingscampagne voor volwassenen is namelijk van start gegaan! In de campagne geven we op een prikkelende manier een doorkijkje naar waar het volgen van een studie toe kan leiden. Waar kies jij voor?


Practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap
Delen:  

De visserij en het Noordzeebeleid veranderen snel. We hebben te maken met de energie- en natuurtransitie, maar ook de voedseltransitie. Binnen deze ontwikkelingen moet de visserij haar plek vinden. ROC Friese Poort heeft het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemen. In dit practoraat leren studenten in het volwassenenonderwijs om te gaan met nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Wij geven projectmatig onderwijs met opdrachten in samenwerking met bedrijven, zodat de theorie en praktijk samen komen. Wil je meer weten over het practoraat? Lees het volledige artikel.

Masterclass Ondernemerschap in de blauwe economie
Delen:  

Gaat jouw hart sneller kloppen als het over maritiem en visserij gaat? En ben jij (in de toekomst) werkzaam in de Nederlandse maritieme vissector? Dan is de Masterclass Ondernemerschap in de blauwe economie iets voor jou. In deze masterclass word je, met de meest actuele inzichten uit onderzoeken en praktijkvoorbeelden, op de hoogte gebracht over de laatste stand van zaken uit de maritieme vissector. In deze video legt Practor Geert Hoekstra uit waarom de Masterclass voor jou als maritieme ondernemer, medewerker en/of student belangrijk is!

Sessie 1: donderdagavond 27 januari 2022, Voedselwinning in de blauwe economie
Meld je aan voor deze Masterclass of bekijk alle sessies en informatie.

Roland volgde de korte cursus Oriëntatie op de zorg
Delen:  

Hoe weet je of een baan in de zorg iets voor jou is? 'Energiek, enthousiasmerend, maar bovenal educatief', gaf Roland Torenbeek als reactie na het volgen van het scholingstraject Oriëntatie op de zorg. Dit traject is ontwikkeld om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven om zich te oriënteren op een baan in de zorg. Een mooie samenwerking met ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs, Friesland College, de gemeente Leeuwarden en het UWV. In vijf lessen geven onder andere gastdocenten uit het werkveld een kijkje in de verschillende richtingen binnen de zorg. Lees het volledige verhaal van Roland.

Ook iets voor jou? Neem dan contact op met Johanna Roodvoets via jroodvoets@rocfriesepoort.nl.

Nationale Zorgklas
Delen:  

De Nationale Zorgklas is in 2020 opgericht om verkorte leertrajecten aan te bieden in de zorg tijdens de coronacrisis. De Nationale Zorgklas heeft samen met partners, zoals ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs, hard gewerkt om “meer handen in de zorg” te krijgen. Maar voor de toekomst kijkt de Nationale Zorgklas verder. Onze directeur en bestuurder van de Nationale Zorgklas, Saskia Visser, zegt: “Vanuit het onderwijs zie ik diverse mogelijkheden om bij te dragen aan het oplossen van de problemen op de arbeidsmarkt binnen de zorg. Nationale Zorgklas kan in de komende jaren flexibele en kwalitatief goede leertrajecten aanbieden”. Lees het artikel.

Jeroen de Boer programmaleider Digitaal Burgerschap
Delen:  

Jeroen de Boer gaat vanaf 1 januari 2022 een jaar lang aan de slag als programmaleider Digitaal Burgerschap bij ROC Friese Poort. Hij neemt tijdelijk de taken over van Renze Tjoelker. Jeroen zijn rol is enerzijds die van ambassadeur digitaal burgerschap, waarin hij aan de slag gaat met het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsverbanden met ROC’s en bibliotheken en het versterken van de samenwerking met bestaande relaties. Wist je dat jouw medewerkers in één dagdeel bewust gemaakt kunnen worden van digitale dreigingen en leren deze op een adequate wijze te voorkomen? Lees meer over deze training.

Twee ROC’s, één opleiding
Delen:  

Het is voor bedrijven in de elektrotechniek, zoals Neways Electronics International NV, lastig om goed geschoolde medewerkers te vinden. Daarom hebben ROC Friese Poort, ROC Friesland College, gemeente Leeuwarden en Neways hun krachten gebundeld. De twee ROC's bieden samen een voorschakelopleiding elektrotechniek aan. Deze opleiding is voor medewerkers van Neways, maar ook voor werkzoekenden. In 10 weken leren volwassenen de basis van elektrotechniek, aangevuld met de werkzaamheden van Neways. Zo kunnen deelnemers na het afronden van de opleiding direct aan het werk bij Neways. Lees het artikel.
 
Wil je meer weten? Of ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met Jacob de Vries via jacdevries@rocfriesepoort.nl.

Samenwerkingsplatform MBO.nl
Delen:  

Remco Meijerink: “MBO.nl is een samenwerkingsverband tussen ROC’s en particuliere opleiders, dat zich onder andere concretiseert in een website. Op deze website vinden volwassenen een compleet aanbod van opleidingen en trainingen op mbo-niveau. De manier waarop we dit aanbieden, is bewust zo laagdrempelig mogelijk gemaakt. We creëren gezamenlijk één loket waar zowel werkenden en werkzoekenden als de werkgevers in de regio’s terecht kunnen met alle mogelijke vragen op het gebied van onderwijs”. Lees het volledige artikel.

Subsidie voor laaggeletterden op de werkvloer
Delen:  

Wil jij als werkgever investeren in de basisvaardigheden van jouw medewerkers? Vraag dan tussen 1 januari t/m 28 februari subsidie aan voor Tel mee met Taal. Deze subsidie is voor scholing gericht op het voorkomen van laaggeletterdheid en een betere taalvaardigheid voor medewerkers. Bijvoorbeeld met de cursus Nederlands op de werkvloer. Met gebruik van de subsidie van €850 voor maar €280,50. Lees meer over de subsidie en de cursus en meld je medewerker alvast aan.

Podcast Pedagogiek en Onderwijs
Delen:  

Het team Volwassenenonderwijs Pedagogiek en Onderwijs van ROC Friese Poort heeft het initiatief genomen om een podcast serie op te nemen. Op deze wijze legt het team een verbinding met de beroepspraktijk. Deze wekelijkse podcast zal een inspiratiebron zijn voor professionals vanuit onderwijs, de kinderopvang en jeugdzorg. Beluister wekelijks de nieuwe podcast.


Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer