Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen. Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Wist je dat veel mensen in deze periode gaan nadenken over hun loopbaan? Jij ook en heb je vragen? Ook tijdens de zomervakantie zijn wij bereikbaar en staan wij voor je klaar.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Informatieavond 26 augustus
Tips voor een switch
Coloriet College verhuist naar De Pijler
Veelgestelde vragen Pedagogiek & Onderwijs
Fotowedstrijd met als thema ''handen''
Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Gefeliciteerd, geslaagd!
Informatieavond 26 augustus
Delen:  

Donderdag 26 augustus tussen 18.30 - 20.30 uur organiseren wij speciaal voor volwassenen een informatieavond op onze vestigingen. Wil jij als volwassene een opleiding of cursus volgen? Je vindt bij ROC Friese Poort meer dan 300 verschillende opleidingen en cursussen die speciaal zijn ingericht voor volwassenen. Stel je vragen en spar met ons over je scholings- en eventuele subsidiemogelijkheden tijdens de informatieavond. We helpen jou graag met het kiezen van een opleiding of cursus die past bij jouw talent en passie. Wie weet start jij binnenkort met een leuke cursus of opleiding. Een mooie eerste stap naar een functie die echt bij jou past en waar je energie van krijgt. Meld je aan voor de informatieavond.

Kan jouw vraag niet wachten tot 26 augustus? Neem contact met ons op via (058) 233 99 66 of vraag een adviesgesprek aan. Dit kan ook tijdens de zomervakantie.

Tips voor een switch
Delen:  

Wil je een volwassenenopleiding volgen? We hebben een aantal tips voor een switch op een rijtje gezet. De 7 tips voor een switch geven jou meer grip op jouw keuze. Lees hier de uitgebreide tips voor een switch en kom erachter welke opleidingsvorm bij jou past, of je aanmerkingen komt voor een financiële compensatie of welke richting/beroep jou op het lijf staat geschreven in de interessetest. 

1. Bedenk met welk doel je een opleiding wilt volgen
2. Welk(e) richting/beroep past bij jou?
3. Vraag naar de ervaringen leven lang ontwikkelen
4. Wat past bij jou? Een opleiding, branchediploma of toch een cursus?
5. Bekijk de kans op werk
6. Kosten en subsidies
7. Kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?

Coloriet College verhuist naar De Pijler
Delen:  

Op vrijdag 2 juli was de gezamenlijke aftrap van de samenwerking tussen Coloriet en ROC Friese Poort op de nieuwe locatie van Coloriet College in congrescentrum De Pijler in Lelystad.

‘Het is een prachtige locatie om nieuw zorgtalent op te leiden tot deskundige en betrokken collega’s. Op onze nieuwe locatie krijgen onze studenten letterlijk en figuurlijk de ruimte om zich te ontwikkelen’, vertelt Aukje Reinders – van der Galiën, bestuurder van Coloriet.

Veelgestelde vragen Pedagogiek & Onderwijs
Delen:  
 • Wat is het verschil tussen BBL-A en BBL-S?
  Bij een Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) gaat de student gemiddeld één dag per week naar school. Daarnaast loopt de student minimaal 610 uur per jaar beroepspraktijkvorming op (werken of stage) bij een erkend leerbedrijf.
  Bij BBL-A werkt de student/medewerker met een betaalde arbeidsovereenkomst.
  Bij BBL-S loopt de student stage met een (onbetaalde) stageovereenkomst.
  Als organisatie hoef je een student dus niet persé een arbeidsovereenkomst aan te bieden tijdens de BBL-opleiding. Dat kan ook via een BBL-S variant met een (onbetaalde) stageovereenkomst.
 • Welke mogelijkheden heb ik als school of kinderopvang voor het scholen van medewerkers?
  Onder de mogelijkheden vallen diverse opleidingen binnen het domein Pedagogiek & Onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan het versnelde traject Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, waar de student zichzelf in 1 jaar van MBO niveau 3 naar niveau 4 schoolt. 

Meer weten over bijscholing, stageplaatsen en mogelijke subsidies binnen jouw organisatie? Neem telefonisch contact met ons op via 058-233 99 66.

Aan de slag als onderwijsassistent? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meld je snel aan.

Fotowedstrijd met als thema ''handen''
Delen:  

Twee zorgdocenten hebben samen met een 1e jaars BBL maatschappelijk verzorgende IG klas aan een fotowedstrijd van de hygiëne commissie van Zorggroep Oude en Nieuwe Land meegedaan. Zij hebben in deze wedstrijd een tweede plaats behaald met hun foto. Het juryoordeel luidde als volgt: ''Diversiteit, Liefde en veiligheid kunnen samengaan, mooi uitgebeeld door de 1e jaars groep BBL Maatschappelijk Verzorgende IG studenten. De foto's hebben een mooie evenwichtige beeldopbouw en zijn goed in belichting en compositie.'' Benieuwd naar de foto?

Voucherregeling ondernemerschap Flevoland
Delen:  

De voucherregeling ondernemerschap Flevoland kan voor jouw organisatie het verschil maken tussen stilstaan en groeien. Neem bijvoorbeeld de voucher Persoonlijke ontwikkeling. Ben jij een ondernemer en wil jij jezelf persoonlijk ontwikkelen met coaching, trainingen en/of cursussen die jou de juiste ondernemende vaardigheden biedt? Dan is deze voucher met een maximum van €5.000 wellicht geschikt voor jou! Bekijk de voorwaarden of één van de andere subsidies die bij jou of jouw medewerkers past op onze website

Gefeliciteerd, geslaagd!
Delen:  

Gefeliciteerd aan alle geslaagden met jullie mbo-diploma namens alle medewerkers van ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. 

Ook Jan de Jong heeft te horen gekregen dat hij geslaagd is voor de opleiding Werkvoorbereider Fabricage in het volwassenenonderwijs. Docent Bjorn Stelma vertelt: ''Donderdag 24 juni hebben wij Jan de Jong mogen diplomeren, hij is Cum Laude geslaagd voor de opleiding! Voor zover wij weten is dit de eerste keer bij ons Drachten.'' Extra speciaal dus, gefeliciteerd Jan. 


Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer