Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen. Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomervakantie. Wist je dat veel mensen in deze periode gaan nadenken over hun loopbaan? Jij ook en heb je vragen? Ook tijdens de zomervakantie zijn wij bereikbaar en staan wij voor je klaar.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Kom naar de informatieavond op 1 september!
Laat deze subsidies niet liggen!
Flexibele BBL-opleiding tot Verzorgende IG
MBO-deelcertificaat uitgereikt
Start met de brancheopleiding Evenementenbeveiliger (ESO)
Podcast Pedagogische Praatjes
Start opleidingen Zorg en Welzijn
Bereikbaarheid ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Kom naar de informatieavond op 1 september!
Delen:  

Op 1 september organiseren wij een informatieavond voor volwassenen. Bij de stand van het volwassenenonderwijs kun je in gesprek gaan met onze opleidingsadviseurs en docenten om informatie te krijgen over de opleiding of cursus van jouw keuze.
Als voorbereiding kun je alvast bekijken of jouw opleiding of cursus in aanmerking komt voor een subsidie. Lees ook de tips voor een switch.

Wanneer: 18.30 uur tot 20.30 uur
Waar: Drachten (Splitting), Emmeloord (Espelerlaan), Leeuwarden (Wilaarderburen), Sneek (Harste), Urk (Lange Riet)

Meld je aan voor de informatieavond!

Laat deze subsidies niet liggen!
Delen:  

STAP-subsidie
Vanaf 1 september kun je STAP-budget aanvragen voor geselecteerde opleidingen en cursussen bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs. Het betreft opleidingen die starten tussen 1 oktober 2022 en 31 januari 2023. Schrijf je nu in voor een opleiding of cursus en check of jij in aanmerking komt voor een persoonlijk STAP-budget tot € 1.000. Hierdoor studeer je voordelig of misschien zelfs gratis! Welke opleiding ga jij volgen?

Tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19
Per 1 juni is er een wijziging in de tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening, wat mooie kansen biedt voor langdurig werklozen. Eerder was deze regeling alleen van toepassing op personen, die vanaf 12 maart 2020, door de coronacrisis werkloos zijn geworden of dreigden te worden. Door de toenemende krapte op de arbeidsmarkt is deze datum nu losgelaten. 

Meer informatie vind je op de website van het Ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid of neem contact op met Het Noorden werkt door.

Subsidie Praktijkleren in het mbo
De subsidie Praktijkleren staat weer open tot en met 15 septemberWil je als werkgever een praktijk- of werkleerplaats aanbieden zodat mensen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? De Subsidieregeling praktijkleren is een tegemoetkoming voor de kosten die je als werkgever maakt voor de begeleiding van een student.

Wat is mogelijk?
Het maximale subsidiebedrag is €2.700 per student. Heb je bijvoorbeeld drie studenten die 40 weken begeleid werden? Dan heeft de werkgever na afloop van het schooljaar recht op maximaal 3 x €2.700 = €8.100.

Flexibele BBL-opleiding tot Verzorgende IG
Delen:  

Vorig jaar september zijn er drie medewerkers van Zorggroep Oude en Nieuwe Land gestart met de flexibele BBL-opleiding Verzorgende IG. Zij volgden ieder hun eigen maatwerktraject van acht tot twaalf maanden passend bij hun voorliggende opleiding en ervaring. Ingrid Poortman heeft dit traject met succes doorlopen en afgerond. We spraken met Ingrid, Hetty Bolt (adviseur Leren en Ontwikkelen ZONL) en Mieke van Asten (begeleidend docent ROC Friese Poort).

“Ik zeg het niet snel dat ik trots ben op mezelf, maar dat ben ik nu zeker!” zegt Ingrid. Met een grote glimlach zit Ingrid aan tafel. Ze is ontzettend trots dat ze, in minder dan een jaar tijd, geslaagd is voor de opleiding Verzorgende IG.

Lees het artikel.

MBO-deelcertificaat uitgereikt
Delen:  

Op woensdag 22 juni vond de eerste uitreiking van het MBO-deelcertificaat ’individuele ondersteuning van de cliënt met een (verstandelijke) beperking’ plaats. Uit handen van docent Kitty Goudsblom namen acht medewerkers van het Caressing Care/Prader-Willi Huis het deelcertificaat in ontvangst. Deze leereenheid is een onderdeel van de opleiding maatschappelijke zorg en omvat beroepsgerichte onderdelen van de kwalificatie begeleider gehandicaptenzorg niveau 3.

Heeft jouw organisatie ook interesse in dit MBO-certificaat, of een ander scholingstraject binnen Zorg en Welzijn? Neem dan contact op met Johanna Roodvoets of Riemie Zuiderveld.
Friesland: jroodvoets@rocfriesepoort.nl, 06 256 887 68
Flevoland: rzuiderveld@rocfriesepoort.nl, 06 296 054 30.

Start met de brancheopleiding Evenementenbeveiliger (ESO)
Delen:  

Tijdens de brancheopleiding Evenementenbeveiliger word jij opgeleid om op verschillende evenementen en festivals te werken. De opleiding duurt 8 weken en start op 13 september in Leeuwarden. Na het afronden ontvang je het officiële SVPB-diploma. Je kan direct aan het werk of doorleren voor de opleiding Beveiliger 2. Je krijgt namelijk een aantal vrijstellingen voor de opleiding tot beveiliger 2. Meld je snel aan.

Podcast Pedagogische Praatjes
Delen:  

In deze podcast gaat Martijn Mollema, docent ROC Friese Poort Pedagogisch Werk, in gesprek met Marijke Bos (specialist bij Stichting Lezen) en Levineke van der Meer (Trainer De Activiteit, Landelijk centrum voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs). Het gesprek staat in het teken van de manier waarop je de taalontwikkeling bij het jonge kind kunt stimuleren.  

Je luistert de podcast op Spotify en YouTube. Hier vind je ook de vorige afleveringen. 

Start opleidingen Zorg en Welzijn
Delen:  

Scholing in de Zorg en Welzijn volgen? 
In september start in Leeuwarden of Sneek:

Bereikbaarheid ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
Delen:  

Heb je een vraag over een volwassenenopleiding of cursus, jouw scholingsmogelijkheden, een ontvangen factuur of een andere opleidingsvraag? Vanaf 1 augustus t/m 19 augustus kun je ons op werkdagen tot 13.00 uur telefonisch bereiken op 058-233 99 66. De gehele zomervakantie kun je ons ook bereiken via de mail volwassenen@rocfriesepoort.nl. Stel je vraag en vermeld (eventueel) jouw telefoonnummer, dan word je tijdens kantooruren teruggebeld.

Let op: omdat onze medewerkers regelmatig thuiswerken, word je waarschijnlijk via een anoniem of onbekend 06-nummer teruggebeld.

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer