Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

In deze nieuwsbrief o.a. het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap en de informatieavond 29 juni. Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Informatieavond 29 juni
Practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap
Start zorgtraject Terschelling
Opleiding volgen en kinderopvang toeslag
Samenwerking met OBM Oost
Eerste groep van het traject Ontdek de techniek gestart
Geslaagde inspiratieavond verspaning
Oriëntatietraject horeca
Banencafé Coloriet 1 juli
Informatieavond 29 juni
Delen:  

Wil jij als volwassene een (mbo-)opleiding of cursus volgen, maar heb je de juiste nog niet gevonden? Wij adviseren en helpen je op dinsdag 29 juni graag bij het maken van de juiste studiekeuze, natuurlijk geheel vrijblijvend. Meld je aan voor de informatieavond op 29 juni van 19.00 tot 21.00 uur. 

In verband met de huidige coronamaatregelen vragen we je maximaal één persoon uit eigen huishouden mee te nemen naar de informatieavond. Daarnaast hebben we een maximale capaciteit per vestiging. Meld je daarom op tijd aan.

Practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap
Delen:  

Met de start van het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap op 10 juni zet ROC Friese Poort stevig in op praktisch onderzoek en innovatie in de maritieme sector. Gister werd Geert Hoekstra geïnstalleerd als practor van het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap. Hiermee is het eerste maritieme practoraat een feit.

De installatie van Geert Hoekstra als practor vond plaats op de locatie Urk waar 130 gasten (grotendeels online) bij aanwezig waren. Geert is in zijn installatierede ingegaan op de bijdrage die het practoraat via onderzoek en onderwijs wil geven op de toekomstbestendige ontwikkeling van de maritieme sector. Meer informatie vind je hier

Start zorgtraject Terschelling
Delen:  

Woensdag 19 mei was de feestelijke kick-off van een speciaal traject dat ROC Friese Poort (volwassenenonderwijs) samen met Noorderbreedte heeft opgezet. Samen met Thuiszorg Het Friese Land, Kwadrantgroep en Wadzorg zijn zij een opleidingstraject op Terschelling gestart. Vanaf 1 juni beginnen 14 studenten met de tweejarige mbo-opleiding Verzorgende IG. De kick-off vond plaats bij de Stilen op Terschelling. Tijdens de kick-off konden de studenten kennismaken met de zorgorganisaties en ROC Friese Poort.

Opleiding volgen en kinderopvang toeslag
Delen:  

Ben jij een studerende ouder? Wist je dat je misschien recht hebt op kinderopvangtoeslag, wanneer je een opleiding volgt en je kind naar de opvang gaat? Je ontvangt de kinderopvangtoeslag elke maand als voorschot. Hoeveel je krijgt hangt af van de gegevens die jij doorgeeft over hoe je situatie er dat jaar naar verwachting uitziet. Bijvoorbeeld hoeveel opvanguren je maandelijks nodig denkt te hebben. Verandert er iets in je situatie, dan heeft dat ook invloed op je maandelijkse toeslag. Check in vijf simpele stappen hoe je de kinderopvangtoeslag krijgt waar je recht op hebt.

Samenwerking met OBM Oost
Delen:  

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en OBM Oost hebben op 14 juni de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Met deze ondertekening is er een start gemaakt in de samenwerking tussen beide partijen in het uitvoeren en vermarkten van cursorisch aanbod. Het samenwerkingsverband moet ervoor zorgen dat er vorm en inhoud wordt gegeven naar de vraag in om-, her- en bijscholing, een Leven Lang Ontwikkelen in de branche Metaal en Techniek en bedrijven werkzaam in de Maakindustrie. 

Eerste groep van het traject Ontdek de techniek gestart
Delen:  

In mei is de eerste groep van het traject Ontdek de techniek gestart. Hierbij laten Nordwin College, Friesland College, ROC Friese Poort en WerkgeversServicepunt Fryslân Werkt! werkzoekenden kennis maken met opleidingen, functies en kansberoepen in de techniek. De deelnemers zijn op bedrijfsexcursie geweest en volgden introductielessen op de scholen. De beroepsgroepen die aan bod komen zijn: groen, infra & voeding, industrie, voertuigen, bouw en installatie.

Geslaagde inspiratieavond verspaning
Delen:  

15 juni organiseerde ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, het Servicepunt Techniek, OOM en A+O een inspiratieavond verspaning voor het verspanende bedrijfsleven. Zij gingen gezamenlijk interactief in gesprek over de tekorten op de arbeidsmarkt en toekomstbestendig scholen. De uitkomst van de dialogen wordt spoedig uitgewerkt en in september wordt een vervolg aan dit initiatief gegeven. Een van de vragen was: ‘’Wat als jij de architect van de ideale leerroute zou zijn, hoe ziet deze er dan uit?’’. Was je niet aanwezig op de inspiratieavond, maar wil je graag meer weten over dit initiatief? Neem dan telefonisch contact op met opleidingsadviseur Christa van der Veer via 06-51223293

Oriëntatietraject horeca
Delen:  

Afgelopen twee weken is in samenwerking met het UWV, Pastiel, de Gemeente Leeuwarden en de horeca opleiding van ROC Friese Poort in Sneek, onder de vlag van Fryslan werkt!, een oriëntatietraject verzorgd. Tijdens dit traject maakten 12 enthousiaste deelnemers kennis met het werken in de horeca op de locatie van Lokaal55.

De groep werd in tweeën gedeeld. De eerste groep leerde de basisvaardigheden in de bediening, zoals het lopen met een dienblad en borden en biertappen. De tweede groep ging aan de slag in de keuken en kreeg van een ervaren leermeester les in de basisvaardigheden en snijtechnieken. Dit resulteerde in een lekkere maaltijd voor de gehele groep. De week daarna, tijdens de tweede bijeenkomst, werden de rollen omgedraaid. Verschillende werkgevers uit de horecabranche gingen toen ook in gesprek met de deelnemers over eventuele beschikbare werkplekken. Na afloop ontvingen alle deelnemers een certificaat van hun deelname. Al met al een zeer geslaagd traject, wil jij ook kennis maken met de horeca of meer weten over de scholingsmogelijkheden? Dan helpen we je graag verder. Voor vragen neem contact op met opleidingsadviseur Sieger Beerda via de mail: sbeerda@rocfriesepoort.nl

Banencafé Coloriet 1 juli
Delen:  

Donderdag 1 juli 2021 organiseert Coloriet een online banencafé. Tijdens dit online event maak je kennis met werken in de wijkzorg bij Coloriet en krijg je meer informatie over de (nieuwe) mogelijkheden als medewerker van Coloriet. Meld je hier aan. 

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer