Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Kom naar de informatieavond op 21 juni
Laat deze subsidies niet liggen!
Voorlichtingsavond Associate Degree Maritieme Techniek
Snelle start taallessen voor Oekraïense vluchtelingen
Sectortafel Transport & Logistiek
Medewerkers van Interzorg Groep behalen diploma
Start binnenkort
Podcast Pedagogische Praatjes
Kom naar de informatieavond op 21 juni
Delen:  

Op 21 juni organiseren wij een informatieavond voor volwassenen. Bij de stand van het volwassenenonderwijs kun je in gesprek gaan met onze opleidingsadviseurs en docenten om informatie te krijgen over de opleiding of cursus van jouw keuze.
Als voorbereiding kun je alvast bekijken of jouw opleiding of cursus in aanmerking komt voor een subsidie. Lees ook de tips voor een switch.

Wanneer: 19.00 uur tot 21.00 uur
Waar: Drachten (Splitting), Emmeloord (Espelerlaan), Leeuwarden (Wilaarderburen), Sneek (Harste), Urk (Lange Riet)

Meld je aan voor de informatieavond!

Laat deze subsidies niet liggen!
Delen:  

STAP-subsidie: Vanaf 1 juli kun je STAP-budget aanvragen voor geselecteerde opleidingen en cursussen bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs die starten tussen 30 juli en 30 november. Schrijf je nu in voor een opleiding of cursus en check of jij en jouw opleiding in aanmerking komt voor een persoonlijk STAP-budget tot € 1.000. Hiermee studeer je voordelig of misschien zelfs gratis! Welke opleiding ga jij volgen?

Subsidieregeling praktijkleren derde leerweg:

 Erkende leerbedrijven kunnen subsidie krijgen als zij een leerplaats aanbieden aan werkzoekenden (ingeschreven bij het UWV), of werkenden die werkloos dreigen te worden. De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die je als werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student, die een mbo-opleiding volgt in de derde leerweg. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700,00 per praktijk- of leerwerkplaats.

 Je kunt de aanvraag nog indienen tot donderdag 30 juni 2022 17.00 uur.

 

Voorlichtingsavond Associate Degree Maritieme Techniek
Delen:  

Voor mensen die meer verdieping in de maritieme techniek zoeken, is er vanaf september 2022 de verkorte hbo-opleiding: Associate Degree Maritieme techniek Duaal. Deze opleiding is in samenwerking met NHL Stenden ontwikkeld.
Op woensdag 22 juni organiseert ROC Friese Poort Urk om 19.30 uur een voorlichtingsbijeenkomst.
Bij voldoende aanmeldingen kan de opleiding ook op Urk startenJe kunt je opgeven bij Pieter Kaptein:
pkaptein@rocfriesepoort.nl of 06-28744632.

Snelle start taallessen voor Oekraïense vluchtelingen
Delen:  

Samenwerking Fryslân Werkt! en ROC Friese Poort maakt taallessen mogelijk 
Met de komst van Oekraïense vluchtelingen steeg de vraag naar Nederlandse taalles. Op landelijk niveau bleek financiering op korte termijn echter lastig te organiseren. Door snel schakelen tussen alle partijen binnen het samenwerkingsverband Fryslân Werkt! konden financiële middelen uit de regio worden vrijgemaakt. Zo kon de eerste lesgroep begin mei al van start gaan. ROC Friese Poort ontwikkelde hiervoor een scholingstraject. Momenteel volgen 39 Oekraïners de taallessen bij ROC Friese Poort in Drachten en Leeuwarden. De verwachting is dat deze instroom op korte termijn toeneemt vanuit het netwerk van de huidige groep.

Sectortafel Transport & Logistiek
Delen:  

De sector Transport & Logistiek in de arbeidsmarktregio Flevoland is krap. Het (geringe) aanbod aan personeel sluit niet altijd goed aan op de vraag.
Het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) heeft in 2021 zogenaamde Sectortafels ingesteld voor de tekortsectoren Techniek en Zorg & Welzijn. Dit jaar is daar ook de sector Transport & Logistiek bijgekomen. Het doel van de sectortafel is om vertegenwoordigers van de branches die zij vertegenwoordigen op strategisch niveau met elkaar te verbinden.

Medewerkers van Interzorg Groep behalen diploma
Delen:  

Van harte gefeliciteerd!
Medewerkers van Interzorg Groep hebben op 13 juni hun landelijk erkend diploma Eerste Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) ontvangen.

In september start deze opleiding weer in Leeuwarden.

Start binnenkort
Delen:  

Scholing in de Zorg en Welzijn volgen?
In september start in Drachten, Emmeloord, Leeuwarden of Sneek:

Keuzedeel

Brancheopleiding

Podcast Pedagogische Praatjes
Delen:  

Alweer de zevende podcast "Pedagogische praatjes" van ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs staat online. Dit keer gaat Martijn Mollema (docent Pedagogisch werk ROC Friese Poort) in gesprek met Vincent Hopmans (Docent NHL-Stenden) en Tinie Sterenborg (directeur Tienerschool Sneek). Het gesprek zal in het teken staan hoe het leerproces bij kinderen kan worden ingericht.  

Je luistert de podcast op Spotify en YouTube. Hier vind je ook de vorige afleveringen. 

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer