Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Gezamenlijke inzet versnellen inburgering statushouders
€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
Nieuw aanbod keuzedelen
Takomst yn Tûke Technyk
Subsidie Leerwerkbijdrage OOM
Start met een maritieme opleiding
Maatwerktraject Rabobank Bank- en verzekeringswezen
Omscholen naar een functie binnen de Zorg en Welzijn?
Stemmen Star Awards
Podcast Pedagogische Praatjes
Gezamenlijke inzet versnellen inburgering statushouders
Delen:  

Woensdag 9 maart hebben de Gemeente NoordoostpolderGemeente UrkGemeente WesterveldGemeente Steenwijkerland en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen een samenwerkovereenkomst getekend. Hiermee gaan wij ons gezamenlijk inzetten om de inburgering van statushouders te versnellen. De Nederlandse taal is tenslotte belangrijk om onderdeel te worden van de samenleving en een baan te vinden! Wij wensen alle betrokkenen veel plezier en succes met dit mooie traject.

€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
Delen:  

Wil jij € 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus? Dat kan in bepaalde gevallen met het STAP-budget. Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid van maximaal € 1000,- die je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Op deze manier studeer je straks voordeliger of misschien zelfs gratis! Houd onze website in de gaten voor de actuele ontwikkelingen rondom het STAP-budget en de opening van het nieuwe tijdvak (1 mei).

Nieuw aanbod keuzedelen
Delen:  

Sinds kort biedt ROC Friese Poort zes nieuwe keuzedelen aan voor voor volwassenen. Wil jij je positie op de arbeidsmarkt versterken? Het volgen van een keuzedeel is een waardevolle aanvulling op je cv. En geeft een basis om verder te leren. De keuzedelen kun je grotendeels online volgen, waardoor je elk moment van het jaar kunt starten.

De keuzedelen komen in aanmerking voor subsidie.

Keuzedelen zijn ook geschikt als bijscholing van werknemers. Neem contact op met opleidingsadviseur Sieger Beerda voor maatwerktrajecten. sbeerda@rocfriesepoort.nl / 06 34 33 94 29

Takomst yn Tûke Technyk
Delen:  

Op 1 maart is de vijfde groep van het project Takomst yn Tûke Technyk gestart. Een mooie samenwerking tussen Pranger-Rosier InstallatiesKoninklijke Damstra InstallatiegroepLodema Elektrotechniek bvITBB ,Van der Weerd Installatietechniek en ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs.
 
De deelnemers worden in acht weken geschoold op het gebied van basis W-installatietechniek en basis Elektrotechniek. De deelnemers hebben drie dagen per week les en lopen twee dagen per week roulerend stage bij één van de Friese installatiebedrijven. Na acht weken gaan de deelnemers aan de slag bij één van de werkgevers en wordt gekeken naar een passende vervolgopleiding.

Subsidie Leerwerkbijdrage OOM
Delen:  

Ben je werkgever in de metaalsector? En heb je een werknemer in dienst die een mbo-opleiding volgt? Met de subsidie Leerwerkbijdrage OOM krijg je een tegemoetkoming voor de kosten die je maakt bij het begeleiden van je werknemer. Het doel van de subsidie is om werken - leren in de metaalsector te stimuleren. Je komt in aanmerking voor de Leerwerkbijdrage als je aangesloten bent bij het OOM en een erkend leerbedrijf bent. De bijdrage leerwerkbijdrage is € 2.300,00 tot € 3.800,00 per leerling per jaar.

Benieuwd welke opleidingen van ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs in aanmerking komen? Bekijk het aanbod.

Start met een maritieme opleiding
Delen:  

Wil jij starten met een BBL-opleiding binnen de maritieme sector?
In september/oktober starten op Urk de volgende opleidingen weer:

Voor deze opleidingen is het van belang dat je een schip hebt om stage op te lopen.

Maatwerktraject Rabobank Bank- en verzekeringswezen
Delen:  

In september 2021 zijn 37 medewerkers van Rabobank gestart met het maatwerktraject Bank- en verzekeringswezen MBO 4. Dit is een maatwerktraject van het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort. Ze zijn inmiddels al een tijdje bezig en de maand januari stond in het teken van de eerste examens. In het artikel lees je hoe Rabobank medewerkers Beernt en Nikki het traject ervaren.

Ben je werkgever? En benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van maatwerktrajecten? Neem dan contact op met Sieger Beerda (sbeerda@rocfriesepoort.nl) of bel naar 06 34 33 94 29.

Omscholen naar een functie binnen de Zorg en Welzijn?
Delen:  

Wil je je laten omscholen naar zorg en welzijn? ROC Friese Poort biedt voor volwassenen verschillende mbo 2 en 3 opleidingen aan:

Er zijn voor deze opleidingen het hele jaar door diverse startmomenten. Je kunt de opleidingen volgen in Drachten, Emmeloord, Leeuwarden of Sneek (alleen Verzorgende IG MBO 3). Met het afronden van deze opleiding ontvang je een mbo-diploma en kun je direct aan het werk.

Voor deze opleidingen zijn maatwerktrajecten mogelijk. Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs: Johanna Roodvoets (jroodvoets@rocfriesepoort.nl, 06-25 68 87 68) of Riemie Zuiderveld (rzuiderveld@rocfriesepoort.nl, 06-29605430).

Stemmen Star Awards
Delen:  

De STAR Awards is de verkiezing waarbij uitblinkende studenten, docenten en BPV-bedrijven van ROC Friese Poort in de schijnwerpers worden gezet. Wie verdient volgens jou een award?

Stemmen maar!
Op maandag 21 maart maakten wij onze finalisten bekend. Maar liefst 15 finalisten maken kans op een prijs. Daarnaast hebben we nog eens drie winnaars in de categorie Bijzonder Verhaal? Ook zo benieuwd? Bekijk onze finalisten en winnaars en vergeet niet te stemmen! Dit kan tot en met 4 april!

Podcast Pedagogische Praatjes
Delen:  

Ken jij de podcast “Pedagogische Praatjes” van ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs al? De derde aflevering staat alweer online! In deze podcast gaat @Martijn Mollema, (docent Pedagogisch werk ROC Friese Poort) in gesprek met @Rober Sänger (Directeur Sinne Kinderopvang) en Miek Henenkamp (Procesbegeleider, trainer en coach onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg). Het gesprek staat in het teken van de verwachtingen van een toekomstig pedagogisch professional op een IKC.

Benieuwd naar de podcast? Je luistert aflevering op Spotify en YouTube. Hier vind je ook de vorige afleveringen.

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer