Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
In deze uitgave:

Voorlichtingsavond voor volwassenen
Duurzaam ziekenhuis en school ineen: uniek project in Drachten
Ken je onze nieuwe subsidies al?
Doktersassistent MBO 4
Gratis horeca-workshops
Informatiedienstverlening in de nieuwe bibliotheek
Ervaringsverhaal Jan ten Hove
Techtalk: Wondzorg
Certificatencarrousel Zorg & Welzijn
Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Voorlichtingsavond voor volwassenen
Delen:  

Doorgaan op oude voet, of een nieuwe stap zetten?

Ben jij je aan het oriënteren op een opleiding of cursus of bied je als werkgever, jouw medewerkers de kans om zich verder te specialiseren? Kom dan naar de voorlichtingsavond volwassenenonderwijs op woensdag 10 mei om 19.30 uur in Drachten (gebouw C). 

Benieuwd hoe een lesprogramma eruit ziet binnen het volwassenenonderwijs? Wil je weten of je voldoet aan de toelatingseisen en/of je een vrijstelling of subsidie kunt aanvragen? Hoe regel je zelf een stageplaats? Voor deze en al jouw andere vragen, organiseren wij een voorlichtingsavond voor volwassenen.

Je kunt je aanmelden voor één van deze richtingen:

  • Zorg & Welzijn
  • Pedagogiek & Onderwijs
  • Economie & Ondernemen
  • Algemeen (alle andere richtingen)

Daarnaast vertelt een werkgever uit de branche je over de baankansen, stage, beroepen en type organisaties waar je met je opleiding aan de slag kunt. Na afloop is er tijdens de borrel ruimte voor een meet & greet met een student uit het volwassenenonderwijs en is er volop ruimte om individuele vragen te stellen.

Duurzaam ziekenhuis en school ineen: uniek project in Drachten
Delen:  

De Commissaris van de Koning, Arno Brok, opende op donderdag 23 maart officieel onze nieuwbouwlocatie op het terrein van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten. Hiermee is de eerste mbo-schoollocatie in een ziekenhuis in Nederland een feit! Het hele artikel lees je hier

Ken je onze nieuwe subsidies al?
Delen:  

Subsidie: Neeltje Buis
Wil je gaan studeren maar ontbreekt het je aan financiële middelen? Als de opleiding die je wilt volgen maatschappelijk relevant is en perspectief biedt op werk en inkomen, of een startkwalificatie oplevert, dan is het mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen bij Stichting Neeltje Buis. Je kunt tot maximaal €2.500,00 per jaar ontvangen. Het eerste jaar van je studie komt niet in aanmerking voor vergoeding. Voor vakopleidingen met een duur van maximaal 1 jaar kun je wel een aanvraag indienen.


Subsidie: Scholingsvouchers Sociaal Fonds Particuliere Beveiliging (SFPB)
Ben je werkzaam bij een beveiligingsbedrijf dat onder de CAO Particuliere Beveiliging valt, minimaal twee jaar werkzaam in de beveiligingsbranche en minimaal mbo-2 en maximaal mbo-4 geschoold?
Vraag dan snel je scholingsvoucher aan ter waarde van maximaal €2.000,-. De scholingsvouchers zijn geldig voor trainingen, cursussen en mbo-opleidingen die niet onder de verantwoording van de werkgever vallen.

Doktersassistent MBO 4
Delen:  

Ben je zorgvuldig, administratief en lijkt het je leuk om medische behandelingen uit te voeren? In september starten we in Leeuwarden met de opleiding Doktersassistent MBO 4. De opleiding duurt 1,5 jaar (70 weken), waarbij je 8 lesuren per week naar school gaat. 

 

Gratis horeca-workshops
Delen:  

Wil je werken in Noordoost-Friesland en aan de slag in de horeca? Wil je als werknemer jouw horecavaardigheden verder uitbouwen en ontwikkelen? Geef je dan op voor één van onze gratis horeca-workshops uit de serie “vakkundig aan de slag”. Ervaren horecaondernemers en docenten delen de kneepjes van het vak en leren je alles over gastvrijheid, de kunst van ambachtelijk koffie maken, gerichte horecacommunicatie en de diversiteit aan wijn- en biersoorten. Een absolute must voor het werken in de horeca.

“Vakkundig aan de slag” is een initiatief van Wurkstart en Koninklijke Horeca Noordoost-Friesland en wordt mede mogelijk gemaakt door Fryslân Werkt, ROC Friese Poort en QOP. De workshops zijn gratis beschikbaar voor iedereen die in de horeca werkt of wil werken. De workshops worden gegeven in de maand april en mei dus meld je op tijd want vol is vol! Meer informatie en aanmelden vind je hier.

Informatiedienstverlening in de nieuwe bibliotheek
Delen:  

Heb jij interesse in de bibliotheekwereld en wil je graag leren hoe je de informatiebehoefte van de klant kunt signaleren en daarop kunt inspelen? Dan is het keuzedeel informatiedienstverlening in de nieuwe bibliotheek wellicht iets voor jou!

Anke ten Brinke is Coördinator bibliotheekscholingen en -trainingen en verzorgt het keuzedeel. ''Het keuzedeel heeft een duidelijke rode draad en daarbij vergroot het jouw vakbekwaamheid en arbeidspositie''.

Ben je nieuwsgierig geworden? Klik hier om verder te lezen.

Ervaringsverhaal Jan ten Hove
Delen:  

Werken met wat je weet of je verdiepen in je vak?

Voor Jan ten Hove is dit een makkelijke keuze: hij verdiept zich graag in zijn vak. ‘’Als je een passie hebt, wil je je daarin blijven ontwikkelen.’’ Jan heeft het hier over zijn grote passie lassen. Hij koos om naast zijn baan, te starten met de avondopleiding International Welding Specialist (IWS) bij het volwassenenonderwijs van de ROC Friese Poort in Drachten. Benieuwd hoe hij dit ervaren heeft? Lees dan hier verder. 

Techtalk: Wondzorg
Delen:  

Afgelopen donderdag 16 maart was onze techtalk met als thema: Wondzorg. Twee wondverpleegkundigen uit Nij Smellinghe vertelden over het verzorgen van wonden.

Aansluitend waren er vier bedrijven, 3M, Arjo, Plasmacure en Söring GmbH, die hun innovaties op het gebied van wondzorg lieten zien. De deelnemers, studenten en verpleegkundigen uit het werkveld, mochten vragen stellen om een duidelijk beeld te krijgen van wat de innovaties betekenen voor hun cliënten in de zorg. Aan het einde konden de deelnemers langs de stands voor meer informatie en om zelf te oefenen.

We kijken terug op een geslaagde techtalk waarin we bij willen dragen aan de implementatie van innovaties in de zorg.

Certificatencarrousel Zorg & Welzijn
Delen:  

Afgelopen dinsdag 4 april zijn we in Leeuwarden en Lelystad gestart met de ROC Friese Poort certificatencarrousel Zorg & Welzijn!

Wat dit inhoudt? In de praktijk betekent dit dat je je eigen traject volgt naar een mbo-certificaat binnen Zorg & Welzijn. In een doorloopgroep van max. 14 deelnemers, kan gekozen worden uit maar liefst 7 verschillende mbo-certificaten (Leereenheden én keuzedelen). Je kunt starten op diverse momenten en uitstromen wanneer jouw traject afgerond is. We werken met een abonnement, een opleidingstraject duurt minimaal 10 weken (afhankelijk van welk certificaat wordt gekozen) en wordt per 5 weken verlengd. Jij bepaalt zelf het tempo.

Je ontvangt theorie- en praktijktraining, je doet aan zelfstudie en e-learning en daar waar mogelijk leer je met medestudenten. Daarnaast ontvang je persoonlijke begeleiding en coaching. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden binnen de certificatencarrousel.

Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Delen:  

Opleidingen/ cursussen

Start

Duur

Locatie

Gespreksvoering en -technieken voor leidinggevenden

In overleg

1 dag

Incompany

Kennis- en vaktoets Maritiem

Op elk moment

6 uren

Urk

Medewerker facilitaire dienstverlening MBO 2

Nov 2023

1 jaar

Leeuwarden

Productielogistiek

In overleg

5 wk

Incompany

Begeleider maatschappelijke zorg MBO 3

12 sept 2023

2 jaar

Sneek

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg MBO 4

12 sept 2023

2 jaar

Sneek

SVH Kok en SVH Zelfstandig werkend kok

Mei 2023

25 wk

Terschelling

Scheepswerktuigkundige kleine schepen MBO 3

Sept 2023

2 jaar

Urk

Stuurman kleine schepen MBO 3

Sept 2023 2 jaar Urk

Stuurman werktuigkundige kleine schepen MBO 3

Sept 2023 2 jaar Urk

Stuurman scheepswerktuigkundige vissersschepen MBO 3

Sept 2023 2 jaar Urk

Beveiliger MBO 2

5 sept 2023 6 mnd Leeuwarden

Instructeur MBO 4

11 sept 2023 1 jaar Leeuwarden
Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer