Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Inloopochtend volwassenen ROC Friese Poort Urk
€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
Inspiratiekaart Volwassenenonderwijs
Informatieavond
Deelnemers opleiding Beveiliger MBO 2 gediplomeerd
Zin in MOOR!
Een greep uit ons aanbod
Medewerkers Alliade nemen diploma in ontvangst
Vacature
Inloopochtend volwassenen ROC Friese Poort Urk
Delen:  

Wil jij je laten omscholen binnen de maritieme sector? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Op zaterdagochtend 21 mei is onze vestiging op Urk geopend. Loop eens binnen en ontdek wat jouw mogelijkheden zijn binnen dit uitdagende werkgebied. Doe vrijblijvend informatie op en stel je vragen. Bekijk alvast ons maritieme scholingsaanbod.

Tijd: 10.00-12.00 uur

ROC Friese Poort Urk
Lange Riet 2
8321 XA Urk

€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
Delen:  

Een opleiding of cursus volgen met € 1000,00 subsidie? Dat kan met het STAP-budget. Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid die je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs komen verschillende opleidingen en cursussen in aanmerking voor het STAP-budget. Op 1 juli om 10.00 uur opent het derde tijdvak. Wil je in dit tijdvak gebruik maken van subsidie, zorg dan dat je je ruim op tijd, vooraf bij ons hebt aangemeld. Houd onze website goed in de gaten voor het actuele STAP-aanbod en ontwikkelingen. 

Inspiratiekaart Volwassenenonderwijs
Delen:  

Waarom kies jij voor ROC Friese Poort? Ben je ook benieuwd wat ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs haar studenten en opdrachtgevers biedt? Bekijk dan de inspiratiekaart voor een helder en compleet overzicht.

Informatieavond
Delen:  

Wil je meer weten over een opleiding of cursus binnen het volwassenenonderwijs? Kom dan naar onze informatieavond in juni of september en stel je vragen aan docenten of opleidingsadviseurs.

De informatieavonden vinden plaats op vestiging Emmeloord, Drachten, Leeuwarden, Sneek en Urk:

  • 21 juni 2022: 19.00 uur - 21.00 uur
  • 1 september 2022: 18.30 uur - 20.30 uur

Houd de website in de gaten voor opgave en meer informatie.

Deelnemers opleiding Beveiliger MBO 2 gediplomeerd
Delen:  

Eind april hebben deelnemers van de opleiding Beveiliger MBO 2 hun diploma in ontvangst genomen. Op deze feestelijke dag reikte docent Dick van Dijk de diploma’s uit aan de volwassenen. Van harte gefeliciteerd!

De opleiding Beveiliger MBO 2 van ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs is een uniek traject waarin volwassenen in 6 maanden tijd een landelijk erkend diploma halen. Tijdens de opleiding leren de deelnemers preventief toezicht houden op veiligheid en hoe er gehandeld moet worden bij een calamiteit. De opleiding start vier keer per jaar.

Is deze opleiding ook iets voor jou of voor jouw medewerkers? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Sieger Beerda (sbeerda@rocfriesepoort.nl).

Zin in MOOR!
Delen:  

De instroom van vakmensen in de metaalindustrie is onvoldoende: alleen al in Friesland staan zo’n 2.700 vacatures open. Randstad Techniek, Meijer Metal uit Sint Jacobiparochie, Oreel Hallum B.V. in Hallum en Oostwoud International B.V. uit Franeker slaan de handen ineen om het arbeidstekort in de regio op te vangen. Jaarlijks start een technisch scholingstraject in samenwerking met deze drie gerenommeerde bedrijven in Noordwest Friesland.

Vooral de vraag naar gediplomeerde vakmensen in de metaalindustrie is onverminderd groot en neemt in de toekomst alleen maar toe. Gezamenlijk willen de organisaties met ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen de instroom in de metaaltechniek bevorderen. Om kandidaten kennis te laten maken met de metaalindustrie is er een voorschakeltraject ontwikkeld, waarbij kandidaten dertien weken stage lopen bij de drie bedrijven. De stage combineren ze met een deel theorie op school. Na het voorschakeltraject kunnen zij instromen in een BBL-traject naar keuze (constructiebankwerker/lasser, plaatbewerker en/of verspaner).

Ben je nieuwsgierig, neem dan contact op met Jantine Konst van Randstad, via 06-13331604.

Een greep uit ons aanbod
Delen:  

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Heb je al eens aan deze opleidingen of cursussen gedacht?

Maritiem

Techniek

Zorg, Welzijn & Pedagogiek & Onderwijs

Medewerkers Alliade nemen diploma in ontvangst
Delen:  

Op vrijdag 22 april 2022 heeft, op locatie de Wetterwille van ROC Friese Poort, een tweede groep medewerkers van Zorggroep Alliade het diploma Verzorgende IG in ontvangst mogen nemen.

In het voorjaar van 2019 zijn de eerste stappen gezet in de samenwerking tussen ROC Friese Poort en Zorggroep Alliade om een maatwerktraject Verzorgende IG te starten voor agogisch geschoolde medewerkers (met een Welzijns-diploma). Dit traject is opgezet om mee te gaan met de ontwikkelingen op het gebied van zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. De doelgroep verouderd en de complexiteit van de zorg neemt toe.

Vacature
Delen:  

Vacature Opleidingsadviseur Startcollege ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen zoekt een enthousiaste collega, die commercieel inzicht combineert met de verschillende specialismen binnen het domein Startcollege en het motto ‘een leven lang ontwikkelen’.

Bekijk de vacature.

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer