Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Oproep voor modellen voor fotografie Firda
Techlab ontwikkelingen Nij Smellinghe
Techtalk met als thema: Onbegrepen gedrag
Terugblik voorlichtingsavond voor volwassenen
Ontdekdezorg
Bedrijfsschool Technicnoord
€ 1000 korting op een opleiding of cursus
Maritime Industry
Werken in het onderwijs? Volg de opleiding tot instructeur!
UWV inspiratie tour
Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Oproep voor modellen voor fotografie Firda
Delen:  

Lijkt het je leuk om als volwassenen mee te werken aan een nieuwe fotografiecampagne voor Firda? Dan is dit je kans! De foto's worden o.a. gebruikt voor de website, advertenties, flyers, banners en social kanalen. Ben je ouder dan 25 jaar, meld je dan hier aan. 

Techlab ontwikkelingen Nij Smellinghe
Delen:  

De afgelopen jaren heeft de inzet van technologie in de zorg een enorme boost gekregen. Bovendien bevinden we ons in een tijd waarin steeds meer mensen zorg nodig hebben, terwijl er steeds minder mensen beschikbaar zijn om deze zorg te verlenen. Technologie speelt hierin een steeds grotere rol, gezien de veranderende arbeidsmarkt, stijgende zorgkosten en het feit dat mensen langer thuis blijven wonen. 

ROC Friese Poort benadrukt in haar onderwijsvisie: ''Wij lopen voorop als het gaat om ontwikkelingen in het werkveld.'' Om deze belofte waar te maken, gaan we actief inspelen op de toenemende rol van technologie in de gezondheidszorg. In november is het Techlab van ROC Friese Poort op locatie Nij Smellinghe (Drachten) van start gegaan. Benieuwd naar alle hoofdlijnen? Lees ze hier

Techtalk met als thema: Onbegrepen gedrag
Delen:  

Dinsdag 6 juni j.l. was er weer een techtalk in Nij Smellinge, met als thema: Onbegrepen gedrag. Jolijn Hoff, GZ-psycholoog, nam alle aanwezigen mee in het brein van de cliënt die onbegrepen gedrag vertoond en probeerde antwoord te geven op de vraag: 'One size fits all?'. Vervolgens waren er vier bedrijven die hun innovaties pitchten en namens kennisplatform EVB+ presenteerde Luciënne den Uil een onderzoek die ze aan het afronden zijn. Het was een geslaagd event waarin we werden meegenomen in wat innovaties kunnen doen voor cliënten die onbegrepen gedrag vertonen en anderzijds ook hoe dit door medewerkers in de zorg gemonitord kan worden. 

Terugblik voorlichtingsavond voor volwassenen
Delen:  

Woensdag 10 mei organiseerden we de eerste editie van de voorlichtingsavond (in een nieuwe vorm) voor volwassenen in Drachten. 

Er was een mooie opkomst, met geïnteresseerden uit heel Friesland en Flevoland. Het doel van deze avond was om voor geinteresseerden een beter beeld te schetsen van zowel scholing als de (kansen op de) arbeidsmarkt, waarbij een werkgever uit de branche een presentatie gaf. Bekijk hier de volgende voorlichtingsmomenten. 

Ontdekdezorg
Delen:  

Ontdek Zorg & Welzijn

Geen vak zo breed als de zorg: Laat je inspireren en ontdek jouw mogelijkheden in de zorg. Voorheen kon je op twee momenten in het jaar kennis maken met werkgevers in de sector zorg en welzijn in Noord-Nederland. Tegenwoordig kan je het hele jaar door kennis maken en ontdekken hoe waardevol het werk is. Ontdek hier meer. 

Bedrijfsschool Technicnoord
Delen:  

Word een technische pro en verover de toekomst! Ben je geïnteresseerd in een carrière in de technologie- en engineeringsector? De Bedrijfsschool Technicnoord biedt jou de perfecte mogelijkheid om je carrièredoel te bereiken en persoonlijk te groeien. Ontdek hier hoe Technicnoord jou kan helpen. 

€ 1000 korting op een opleiding of cursus
Delen:  

Vanaf 1 juli STAP-budget mogelijk voor meerjarige scholing. 
Goed nieuws voor iedereen die zich wil blijven ontwikkelen! Vanaf maandag 3 juli van dit jaar wordt het mogelijk om met het STAP-budget ook meerjarige opleidingen te volgen. Dit betekent dat het vanaf 3 juli mogelijk is om STAP-budget aan te vragen voor opleidingen die langer dan 12 maanden duren en vallen onder de OCW-erkenning. 

Vraag je STAP-aanmeldingsbewijs voor je tweede leerjaar gelijk bij ons aan via: volwassenen@rocfriesepoort.nl 

Maritime Industry
Delen:  

Afgelopen maand namen we deel aan de beurs Maritime Industry in Gorinchem. We hadden de gelegenheid om waardevolle gesprekken te voeren met potentiële klanten, partners en andere belangrijke spelers in de maritieme sector. 

De beurs bood een platform om ons als ROC Friese Poort Maritieme Campus Urk te presenteren. Het bood een uitgelezen kans om nieuwe ideeën op te doen en de laatste ontwikkelingen in de branche te ontdekken. Kortom een geslaagd event en we zullen zeker volgend jaar weer aanwezig zijn. 

Werken in het onderwijs? Volg de opleiding tot instructeur!
Delen:  

Overweeg je een nieuwe stap in je carrière en spreekt het onderwijs jou aan? Wil je je vakkennis delen met de vakmensen van de toekomst? Volg dan de 1-jarige opleiding tot instructeur MBO 4 bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs. Het is een deeltijdopleiding, waarbij je 1 dag les krijgt en minimaal 2 dagen werkervaring opdoet binnen het mbo-onderwijs. De opleiding start op 11 september in Leeuwarden. Kijk hier voor meer informatie en meld je vrijblijvend aan voor een kennismakinggesprek.

UWV inspiratie tour
Delen:  

Donderdag 15 juni j.l. ontving ROC Friese Poort Drachten een groep van 45 deelnemers die als werkzoekenden meededen aan de UWV inspiratie tour. De deelnemers bezochten bedrijven in de regio en ook onze schoollocatie voor volwassenenonderwijs bij Nij Smellinghe werd bezocht. Na een heerlijke lunch kregen de deelnemers een rondleiding en een presentatie over opleidingsmogelijkheden en kansberoepen. We kijken terug op een leuke en inspirerende middag. 

Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Delen:  

Opleidingen/ cursussen

Start

Duur

Locatie

Marketing (verdieping)

Sept. 2023

10 wk

Drachten

Textielwarenkennis

11 sept. 2023

4 wk

Sneek

Opfriscursus beveiliger 2 en 3

5 okt. 2023

1 dag

Leeuwarden

Schipper binnenvaart praktijk (combi)

Sept. 2023

3 dagen 

Urk

Medical First Aid STCW en Medical Care STCW Comb

Week 26

5 dagen

Urk

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg MBO 4

Sept. 2023

2 jaar

Meerdere locaties 

Certificatencarrousel Zorg & Welzijn

5 sept. 2023 +/- 15 wk   Lelystad

Pedagogiek en Onderwijs 

sept. 2023 +/- 2 jaar Meerdere locaties

Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV)

Najaar 2023 30 wk Leeuwarden
Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) Najaar 2023 10 mnd Leeuwarden
Juridisch secretaresse 1 okt. 2023 10 wk Sneek

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer