Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
Firda voor Volwassenen
In deze uitgave:

Altijd op één plek blijven of helemaal op je plek zijn?
Subsidies
Mbo-certificaat Productielogistiek
Enthousiaste alumni bij 'Boost your Brand'
Elektrotechniek training Friso Bouwgroep
Voorlichtingsmomenten
Doktersassistenten opleiden doen we samen!
Training Innovatie en zorgtechnologie in de praktijk
Emma Jonkman zet eerste stap naar succes met praktijkverklaring!
Carrière event Techniek Werft
Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Altijd op één plek blijven of helemaal op je plek zijn?
Delen:  

''Je wordt echt gezien! Ik heb een aanbod op maat gekregen''

Trots voelt Marjan zich, nog een dikke maand tot ze haar omscholing tot onderwijsassistent heeft afgerond. Ze heeft er anderhalf jaar over gedaan in plaats van de normale twee jaar. En daarna? Gaat ze direct door met de volgende volwassenenopleiding bij Firda. Ze zit nu in de goede flow. Lees hier het hele verhaal van Marjan.

 

 

Subsidies
Delen:  

Subsidie Nederlandse Taalbudget - Doorzaam
Het Nederlandse Taalbudget biedt financiële ondersteuning aan uitzendkrachten met een taalbarrière. Hiermee kunnen zij hun Nederlandse taalvaardigheid verbeteren en beter functioneren op het werk. Dit programma is bedoeld voor laaggeletterden, arbeidsmigranten, statushouders en uitzendkrachten die moeite hebben met de Nederlandse taal. De subsidie bedraagt maximaal € 1.500,00 (excl. btw) per persoon voor opleidingskosten.

Subsidieregeling groepshulpen kinderopvang
Het doel van deze nieuwe regeling is om de inzet en ontwikkeling van groepshulpen bij geregistreerde kindercentra te bevorderen. De subsidie is bedoeld om een deel van de loonkosten van groepshulpen te dekken. Als je een aanvraag doet, kun je maximaal € 10.056,00 per groepshulp ontvangen. Dit bedrag wordt berekend op contracturen.

Mbo-certificaat Productielogistiek
Delen:  

Afgelopen periode hebben enthousiaste medewerkers van Dewulf hun mbo-certificaat ''Productielogistiek (K0826)'' behaald. Ze werden de afgelopen maanden geschoold door docenten van Firda en leerden onder andere een MRP-I schema opstellen, werken volgens een productielay-out en knelpuntenanalyses maken.

Ook interesse in logistieke scholing voor jouw medewerkers? Neem contact op met opleidingsadviseur Melanie Grijpstra via telefoonnummer: 06 - 18 09 27 03 of e-mailadres: mgrijpstra@rocfriesepoort.nl

Enthousiaste alumni bij 'Boost your Brand'
Delen:  

Op woensdag 10 april vond het bruisende netwerkevent 'Boost your Brand' plaats in de Neushoorn. Oud-studenten van diverse creatieve opleidingen van Firda kwamen op uitnodiging van Eline de Koning samen om te praten over de uitdagingen van creatieve ondernemers na het afstuderen. Het evenement was een succes, met als hoogtepunt een panelgesprek met vertegenwoordigers van drie netwerkorganisaties. 

Elektrotechniek training Friso Bouwgroep
Delen:  

De mannen Jaap en Wilco van Friso Bouwgroep hebben recentelijk een waardevol traject in Elektrotechniek afgerond, onder leiding van de ervaren docenten Robert van der Plaats en Emrah Sonmez. Ze hebben deelgenomen aan een maatwerktraject Elektrotechniek bij Firda, waarbij de docenten hen belangrijke basiskennis hebben bijgebracht. Benieuwd naar ons aanbod in de Elektrotechniek?

Voorlichtingsmomenten
Delen:  

De aankomende tijd staan er weer leuke voorlichtingsmomenten voor volwassenen op de planning. Hieronder staan ze voor je op een rijtje.

Doktersassistenten opleiden doen we samen!
Delen:  

Er is een dringend tekort aan doktersassistenten in de huisartsenzorg. In samenwerking met het UWV en Fryslân Werkt presenteren we een nieuwe BBL-opleiding: Doktersassistent voor zij-instromers. Dit biedt een unieke kans om direct praktijkervaring op te doen in een huisartsenpraktijk terwijl je wordt opgeleid. Als praktijkhouder los je het tekort aan doktersassistenten op en investeer je in jouw eigen praktijk. Dokterszorg Friesland biedt financiële hulp en subsidies. De opleiding start in september 2024.

Training Innovatie en zorgtechnologie in de praktijk
Delen:  

De training Innovatie en zorgtechnologie in de praktijk biedt tools en kennis aan zorgprofessionals om zorgtechnologie effectief te integreren in de dagelijkse zorgwerkzaamheden. Deelnemers blijven niet alleen om op de hoogte van de nieuwste zorgtechnologieën, maar leren ook om deze technologieën effectief te benutten. Hierdoor verhoogt de kwaliteit van zorg en wordt het werk interessanter en efficiënter voor de zorgmedewerker. Een mooie samenwerking met Anders Werken in de Zorg Fryslân.

Emma Jonkman zet eerste stap naar succes met praktijkverklaring!
Delen:  

In april 2024 ontving Emma Jonkman (21) haar eerste praktijkverklaring in Paviljoen De Leyen, Rottevalle. Dankzij de steun van Nienke Groenveld en de begeleiding van eigenaar Pier Hager en Kok Foppe, kon Emma na een moeilijke periode haar vaardigheden ontwikkelen. Haar harde werk werd beloond en ze start nu een BBL-opleiding niveau 1 bij Firda, met als doel de mbo-hotelschool. Lees hier het hele verhaal van Emma en ontdek meer over de praktijkverklaring bij Firda voor Volwassenen.

Carrière event Techniek Werft
Delen:  

Afgelopen zaterdag stond Firda voor Volwassenen bij het carrière event Techniek Werft in Emmeloord. Tijdens dit event maakten nieuwsgierige bezoekers kennis met de vele mogelijkheden in de techniek, bouw, IT en maritieme sector. Naast boeiende ontmoetingen met diverse bedrijven, konden bezoekers waardevolle tips en tricks op doen over solliciteren, hun perfecte cv en konden ze deelnemen aan speeddates met potentiële werkgevers. Firda voor Volwassenen stond klaar om iedereen te informeren over onze uitgebreide scholingsmogelijkheden binnen deze dynamische sectoren. Op naar de volgende stap in jouw carrière!

Maak kennis met de volgende opleidingen en cursussen
Delen:  
Opleidingen / cursussen Start Duur Locatie
Gespecialiseerd Verzorgende Psychologie      november 2024    10 maanden   Leeuwarden    
Leidinggeven (online als klassikaal) diverse startdata 480 uur meerdere locaties
Digitale vaardigheden (online als klassikaal)

diverse startdata

7 dagdelen meerdere locaties

Online marketing en het toepassen van e-commerce
(online als klassikaal)

diverse startdata

20 weken meerdere locaties
Oriëntatie op ondernemersschap (online als klassikaal) diverse startdata 20 weken meerdere locaties
Ondernemend gedrag (online als klassikaal) diverse startdata 10 weken meerdere locaties

Elektrotechniek basis woning

26 juni 2024 2 lesdagen Sneek
Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer