Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Hans met pensioen & welkom Samuel
Scholingsaanbod P&O voor organisaties
Geslaagden Zorg en Welzijn
Start binnenkort met een opleiding of cursus
Innovatieve scholingsontwikkelingen op maritieme basis Urk
Het maakt veel uit waar je wieg staat
DuurzaamDoen lezing gemist?
Werkconferentie Sterk uit Armoede
Een leven lang ontwikkelen
Hans met pensioen & welkom Samuel
Delen:  

Hans Huiskes, opleidingsadviseur Startcollege, geniet vanaf 1 november jl. van zijn welverdiende pensioen. Hans heeft zich de afgelopen 18 jaar bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen volop ingezet voor diverse doelgroepen op het gebied van volwasseneneducatie. Veel inburgeraars, laaggeletterden en EU-medewerkers konden dankzij Hans met behulp van een scholingstraject werken aan een nieuwe toekomst.

De functie van opleidingsadviseur voor het Startcollege wordt overgenomen door Samuel Korthof. Heb je vragen of wil je kennismaken met Samuel? Neem dan contact met hem op via 06-28170785, skorthof@rocfriesepoort.nlBekijk de website voor meer informatie over het Startcollege.

Scholingsaanbod P&O voor organisaties
Delen:  

Steeds meer vernieuwingen binnen het onderwijs, kinderopvang en jeugdzorg zijn van invloed op de pedagogisch professional. Onder andere de maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op de beroepspraktijk. Wist je dat je bij ROC Friese Poort binnen het volwassenenonderwijs diverse scholingsmogelijkheden hebt voor (toekomstige) medewerkers? Zo kun je bijvoorbeeld kiezen of je een werken-leren student een stageovereenkomst (BBL-S) aanbiedt óf een arbeidsovereenkomst (BBL-A). 

Wij hebben een uitgebreid scholingsaanbod voor de toekomstige pedagogisch professionals, maar onze opleidingsadviseurs staan ook voor jou klaar om de scholingsmogelijkheden op maat te bespreken of bekijk onze veelgestelde vragen. Op dinsdag 25 januari starten wij ook op Urk met de opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medeweker- in 1 jaar van mbo 3 naar mbo 4. 

Geslaagden Zorg en Welzijn
Delen:  

Studenten die werkzaam zijn bij zorgorganisaties Zorgcentrum het Bildt, Leppehiem, Zorggroep Hof en Hiem en Zorggroep Sint Maarten zijn geslaagd voor de opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG MBO 3. Zij hebben op feestelijke wijze hun diploma in ontvangst mogen nemen. Dit scholingstraject is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de organisaties onderling en onze onderwijsinstelling. Zij leren van elkaar en leren hoe de zorg in andere organisaties ingericht wordt. Benieuwd naar de opleidingsmogelijkheden voor jou of jouw medewerkers?

Start binnenkort met een opleiding of cursus
Delen:  
Cursus startdatum                  locatie
CO-vakmanschap Elke woensdag, mits voldoende deelnemers              Leeuwarden
EHBO Basis Week 50 Urk
Innovatieve scholingsontwikkelingen op maritieme basis Urk
Delen:  

De maritieme sector biedt veel diversiteit en er is bij bedrijven veel vraag naar goed geschoold varend personeel. Binnen de huidige arbeidsmarkt is het steeds belangrijker om veelzijdig en flexibel te zijn. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen beweegt en denkt graag met de branche mee, bijvoorbeeld door de inzet van nieuwe simulatoren of de voorbereidende training op het Radarpatent. Bekijk het artikel voor meer informatie.

Het maakt veel uit waar je wieg staat
Delen:  

“Niet iedereen krijgt gelijke kansen”, zegt Nynke Dijkstra, terwijl ze met Lenze Kielstra kijkt naar het monument voor de scheepsramp in Paesens-Moddergat. “Stel, je verliest je vader in een storm en er is geen inkomen meer. Wat doet dat met jouw kansen in het leven? In het onderwijs wordt vaak gedaan alsof alles maakbaar is, maar de factor toeval en geluk bepaalt veel.” Lees hier het hele gesprek tussen Nynke Dijkstra-Bakker en onze decaan Lenze Kielstra.

DuurzaamDoen lezing gemist?
Delen:  

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Energy College, RIF Gas 2.0, ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, Installatiewerk Noord, Techniek Nederland en WijTechniek hebben een DuurzaamDoen Livestream lezing georganiseerd met als spreker Gerrit Hiemstra, meteoroloog. De lezing is georganiseerd voor iedereen die nieuwsgierig is naar de gevolgen en kansen rond de klimaatverandering. Heb je de lezing gemist, dan kun je de lezing hier terugkijken.

Werkconferentie Sterk uit Armoede
Delen:  

11 november 2021 vond er bij ROC Friese Poort, vestiging Drachten, een werkconferentie plaats in samenwerking met het expertisecentrum Sterk uit Armoede. Bij de werkconferentie waren wethouders, beleidsmedewerkers en portefeuillehouders van verschillende Friese gemeenten aanwezig. Peter Elmont, directeur Sterk uit Armoede, ging met ze in gesprek over de meerwaarde van het werken met opgeleide ervaringsdeskundigen. Lees hier het hele artikel.

Een leven lang ontwikkelen
Delen:  


Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer