Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

€ 1000 korting op een opleiding of cursus
Een leven lang leren
SVH Kok op Terschelling
Opleiding tot instructeur MBO 4
Verzorgende en verpleegtechnische handelingen
Kansberoepen
Werkgevers, samen zetten we de eerste stap!
Heb je al kennis gemaakt met de volgende cursussen of opleidingen?
€ 1000 korting op een opleiding of cursus
Delen:  

Een opleiding of cursus volgen met € 1000,00 subsidie? Dit kan met het STAP-budget. Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid die je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs komen verschillende opleidingen en cursussen in aanmerking voor het STAP-budget. Het volgende tijdvlak opent op maandag 2 januari, vanaf 10.00 uur kun je STAP-budget aanvragen voor scholing welke start tussen 1 februari en 31 mei 2023.

Let op: wil je op 2 januari Stap-budget aanvragen? Zorg dan dat je aanmelding uiterlijk woensdag 21 december bij ons binnen is. Dit i.v.m. de administratieve verwerking van de Stap-aanvraag en de kerstvakantie. Op onze website vind je het actuele STAP-aanbod.

 

Een leven lang leren
Delen:  

Een leven lang leren 

Het gat dichten tussen vraag en aanbod
Veel sectoren ervaren een tekort aan kundig personeel. Dat geldt ook voor de metaalbewerkingsbranche. De behoefte aan vakkrachten in deze sector is groot en daarom heeft ROC Friese Poort in samenwerking met SPT-Noord, Fryslân Werkt!, Werkt in Zicht, OOM en A+O Metalektro het 'Instaptraject Fijnmechanica' ontwikkeld. 

Lees hier het hele artikel in samenwerking met Christa van der Veer, opleidingsadviseur bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen en één van de facilitators van het traject en met Hilly de Zwart, één van de deelnemers van het Instaptraject Fijnmechanica. 

 

SVH Kok op Terschelling
Delen:  

Nieuwe gerechten, spannende smaken, kortom een verrijking voor zowel de menukaart als de keuken.  

Op 7 februari start de brancheopleiding SVH Kok en zelfstandig SVH Kok op Terschelling. Jouw personeel vergroot binnen 25 weken de kennis en vaardigheden in de keuken en behaalt een erkend SVH branchediploma. Dit biedt hen een mooie kans om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast staat er een gediplomeerde kok in jouw keuken. Kortom een win-win situatie. Je kunt voor deze opleiding het STAP-budget van €1000,00 euro aanvragen.

Wil je meer weten over deze opleiding of de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Sieger Beerda: sbeerda@rocfriesepoort.nl, 06-34339429.

Opleiding tot instructeur MBO 4
Delen:  

Overweeg je een nieuwe stap in je carrière en spreekt het onderwijs jou aan? Wil je je vakkennis delen met de vakmensen van de toekomst? Volg dan de 1-jarige opleiding tot instructeur MBO 4 bij ROC Friese Poort Volwassenonderwijs. Het is een deeltijdopleiding, waarbij je 1 dag les krijgt en minimaal 2 dagen werkervaring opdoet binnen het MBO onderwijs. De opleiding start op 20 januari in Leeuwarden.

Kijk hier voor meer informatie en meld je vrijblijvend aan voor een kennismakinggesprek met één van onze docenten. Verzorgende en verpleegtechnische handelingen
Delen:  

Wist jij dat je je medewerkers kan bijscholen in verpleegtechnische handelingen (verzorgende en verplegende) bij het volwassenenonderwijs van ROC Friese Poort? Zowel de cursus verplegende en verpleegtechnische handelingen als verzorgende en verpleegtechnische handelingen duurt 5 á 6 maanden. 


Kansberoepen
Delen:  

Denk je erover weer een (volwassenen)opleiding te gaan volgen, waarbij je goede baankansen hebt? Het UWV heeft een lijst met kansberoepen gepubliceerd. Een kansberoep is een beroep waarbij de kans op een baan gemiddeld of hoog is. We hebben de kansberoepen aan onze opleidingen gekoppeld zodat je als volwassene precies weet met welke opleiding je goede kansen op de arbeidsmarkt hebt. Je kunt een mbo-opleiding volgen maar ook een brancheopleiding of cursus.

Werkgevers, samen zetten we de eerste stap!
Delen:  

De Noordoost-Friese arbeidsmarkt zou er wel eens heel anders uit kunnen gaan zien dankzij het valideringsproject van Libereaux BV en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Het project kreeg subsidie uit de Versnellingsagenda van de Regiodeal Noordoost-Fryslan. ''Als alle kwaliteiten van iedereen binnen jouw bedrijf goed en betrouwbaar in beeld zijn gebracht, hoe ziet jouw organisatie er dan uit?'' Lees het hele artikel in de Bouwspecial van OF | Ondernemend Friesland.

 

 

Heb je al kennis gemaakt met de volgende cursussen of opleidingen?
Delen:  
Opleidingen/ cursussen Start Duur Locatie
Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV) Maart 2023 920 uur Leeuwarden
AutoCAD In overleg 10 avonden Sneek 
Elektrotechniek basis PV-panelen In overleg 4 lesdagen Drachten
Helpende Zorg en Welzijn MBO 2 Januari 2023 1 jaar Emmeloord
Maatschappelijke verzorgende IG MBO 3 Januari 2023 2 jaar Emmeloord
Verzorgende IG MBO 3 Januari 2023 2 jaar Emmeloord
Begeleider maatschappelijke zorg MBO 3 Januari 2023/ Maart 2023 2 jaar Urk en Lelystad
Persoonlijke begeleider maatschappelijke zorg MBO 4 Januari 2023/ Maart 2023 2 jaar Urk en Lelystad
Gespecialiseerd pedagogisch medewerker MBO 4 Januari 2023 2 jaar Emmeloord en Sneek
Pedagogisch medewerker kinderopvang MBO 3 Januari 2023 2 jaar Emmeloord en Sneek
Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer