Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Via deze nieuwsbrief blijf je goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen. In deze nieuwsbrief: De online voorlichting op 1 t/m 4 november en de open dag 18 november, nieuwe hypermoderne simulatoren op Urk en uniek voorschakeltraject Elektronica.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

Laat je informeren op de open dag of een online voorlichting
BOA in de media
Nieuwe hypermoderne simulatoren op Urk
Nieuw: Radarpatent voorbereiding
Start uniek voorschakeltraject Elektronica
Bijeenkomst gezonde arbeidsmarkt Zorg & Welzijn Flevoland
Nieuwe erkenning brancheopleidingen GVP
Speeddatedag ZorgpleinNoord 28 oktober
In memoriam Claudia de Boer
Laat je informeren op de open dag of een online voorlichting
Delen:  

Wil jij als volwassene een opleiding of cursus volgen? Volg dan van 1 t/m 4 november een online voorlichting of bezoek op 18 november de open dag. Bij ROC Friese Poort vind je in veel richtingen opleidingen en cursussen die speciaal zijn ingericht voor volwassenen. Wij helpen je een opleiding of cursus te kiezen die past bij jouw talent en passie. Meer informatie en aanmelden.

BOA in de media
Delen:  

Het aantal mensen dat BOA (Buitengewoon opsporingsambtenaar) wil worden neemt toe. Dat is een positieve ontwikkeling, want de vraag naar BOA-handhavers wordt steeds groter. Omrop Fryslân was aanwezig bij een les van de cursus BOA. “Geen dag is hetzelfde.” zegt docent Henk Pel. “Als BOA weet je nooit hoe je dag verloopt. Die kan er heel anders uitzien dan je van te voren voor ogen had.” Wil jij meer weten over de cursus BOA of wil jij (of jouw medewerkers laten) starten met deze 10-daagse cursus? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Sieger Beerda via sbeerda@rocfriesepoort.nl.

Nieuwe hypermoderne simulatoren op Urk
Delen:  

Op onze locatie op Urk zijn hypermoderne simulatoren in gebruik genomen, waarbij elk mogelijk scenario op een schip na te bootsen is! Voor zowel zeevaart als binnenvaart kunnen studenten op deze manier oefenen. Vanaf 1 januari 2022 geldt er een nieuwe wet in heel Europa, waarbij elk examen met deze simulatoren wordt afgenomen. Onze locatie op Urk is één van de drie examencentra in Nederland. Ook benieuwd naar wat deze simulatoren voor jou of jouw medewerkers kunnen betekenen? Bekijk ons aanbod of neem contact op. 

Nieuw: Radarpatent voorbereiding
Delen:  

Voor onze cursus Radarpatent Rijn-en binnenvaart is een nieuwe module ontwikkeld als voorbereiding op de Radarpatent cursus. Het is een korte praktijktraining om vooral het manoeuvreren van een groot schip te oefenen. Daardoor is er tijdens de Radarpatent cursusweek meer ruimte om andere dingen te leren. Het theoretische deel van de training bestaat uit kennis van de werking van een radar, begrippen en bediening. De module Radarpatent voorbereiding start op Urk op 30 oktober 2021 en in week 6, 13, 20 en 25 in 2022.

Start uniek voorschakeltraject Elektronica
Delen:  

Op 1 oktober is een uniek opleidingsprogramma gestart, het voorschakeltraject Elektronica. Dit is een initiatief van Neways Electronics International NV en de Gemeente Leeuwarden, opgezet in samenwerking met ROC Friese Poort en Friesland College. Door een combinatie van werken en leren krijgen de deelnemers een mooie indruk van elektronica en de kans om zich verder te ontwikkelen. Heeft jouw bedrijf ook behoefte aan een maatwerktraject in de Techniek? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseur Jacob de Vries via jacdevries@rocfriesepoort.nl. Bekijk het aanbod op onze website.

Bijeenkomst gezonde arbeidsmarkt Zorg & Welzijn Flevoland
Delen:  

In week 40 tekenden dertig partijen, waaronder ROC Friese Poort, voor een gezonde arbeidsmarkt Zorg & Welzijn in Flevoland. De doelstelling is extra leerwerkplekken, meer zij-instromers en medewerkers behouden. “Het is van groot belang dat we vanuit onderwijs flexibel mee blijven bewegen met de vraag van zorgorganisaties” aldus vestigingsdirecteur Emmeloord/Urk Durk Bijma. Ben je benieuwd naar de scholingsmogelijkheden voor volwassenen binnen Zorg & Welzijn voor jou of je medewerkers? 

Nieuwe erkenning brancheopleidingen GVP
Delen:  

De brancheopleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) heeft onlangs een nieuwe erkenning gekregen van College Zorg Opleidingen, een instelling die toezicht houdt op de kwaliteit van zorgopleidingen. Onlangs heeft een aantal studenten ook hun diploma GVP in ontvangst genomen. Gefeliciteerd namens ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. 

Ook worden er nieuwe brancheopleidingen toegevoegd aan het opleidingsaanbod Zorg & Welzijn. Zo start er binnenkort een traject voor Gespecialiseerd Verzorgende Somatiek. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het volwassenenonderwijs via onze nieuwsbrief en LinkedIn

Speeddatedag ZorgpleinNoord 28 oktober
Delen:  

Ontdek jouw scholingsmogelijkheden in de Zorg en Welzijn tijdens de speeddatedag van ZorgpleinNoord. Op donderdag 28 oktober kun jij kennis maken met het aanbod volwassenen van ROC Friese Poort. Meld je hier aan voor de online voorlichting om 10.30 uur en stel al je vragen. 

In memoriam Claudia de Boer
Delen:  

Geschrokken en intens verdrietig zijn wij van het bericht dat onze collega Claudia de Boer is overleden. Claudia is 42 jaar geworden. Ons medeleven gaat uit naar haar gezin, familie en dierbaren.

Claudia kwam in 2000 bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen werken en heeft verschillende functies vervuld op de Administratie en Sales Binnendienst. We herinneren haar als een fijne en humoristische collega. Haar positieve houding is een voorbeeld voor ons allemaal. We zullen haar voor altijd in ons hart sluiten.

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer