Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Geachte heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

€ 1000 korting krijgen op een opleiding of een cursus?
Subsidie: Kansen verzilveren voor technisch vakmanschap
Het Startcollege biedt je nieuwe kansen
Scholingsbudget
Avondcursus Skin en Care
CO Vakmanschap 22 november informatiebijeenkomst
Diplomering Rabobank
Diplomering medewerkers bibliotheek
Persbericht: ROC Friese Poort continueert inburgeringslessen in Steenwijk
Evenementen
Maak kennis met de volgende cursussen of opleidingen
€ 1000 korting krijgen op een opleiding of een cursus?
Delen:  

Een opleiding of cursus volgen met € 1000,00 subsidie? Dit kan met het STAP-budget. Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid die je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs komen verschillende opleidingen en cursussen in aanmerking voor het STAP-budget. Het volgende tijdvlak opent 1 november voor scholing die start tussen 1 december 2022 en 31 maart 2023.

Wil je in dit tijdvak gebruik maken van subsidie, zorg dan dat je je uiterlijk vrijdag 28 oktober bij ons aanmeldt, om tijdig je Stap-aanmeldbewijs te ontvangen. Op onze website vind je het actuele STAP-aanbod.

Subsidie: Kansen verzilveren voor technisch vakmanschap
Delen:  

Het samenwerkingstraject Kansen verzilveren voor Technisch vakmanschap heeft als doel nieuwe mensen aan te trekken voor de sectoren Techniek en Bouw & Infra. Daarnaast heeft de subsidie als doel om te voorkomen dat huidige werknemers vertrekken. Door het beschikbaar stellen van subsidies voor (bij)scholing van huidige werknemers en zij-instromers zet het project in op meer mensen aan het werk te krijgen in de Techniek en Bouw & Infra.

Benieuwd welke opleidingen in aanmerkingen komen voor deze subsidie, klik dan hier. Deze subsidie is nog drie maanden geldig.

Het Startcollege biedt je nieuwe kansen
Delen:  

Wil jij graag een beroepsopleiding volgen? Of wil je inburgeren of de Nederlandse taal beter leren? ROC Friese Poort vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in Nederland en een passende plek vindt op de arbeidsmarkt. Het Startcollege helpt je daarbij. Of je nu jong bent of volwassen, uit een ander land komt, extra begeleiding of een maatje nodig hebt. Wij brengen jou verder!

Je kunt bij ons een capaciteitentest of loopbaanonderzoek aanvragen. Zo kom je er achter waar jouw kwaliteiten en vaardigheden liggen. En welke mogelijkheden er voor jou zijn bij het Startcollege. Klik hier voor jouw mogelijkheden bij het Startcollege en bekijk onze animatie.

Scholingsbudget
Delen:  

Is er binnen jouw organisatie nog ruimte in het scholingsbudget? Laat het tegoed niet vervallen en kijk welke medewerkers nog dit jaar kunnen starten met een opleiding, cursus of leereenheid. Hieronder een greep uit trajecten die nog dit jaar starten:

- Digitale vaardigheden basis

Ondernemend gedrag

- Medical care STCV

- Analoge techniek basis

Evenementen beveiliger (ESO)

Voor het volledige aanbod, neem een kijkje op onze website.

Avondcursus Skin en Care
Delen:  

In 30 weken aan de slag als schoonheidsspecialist? Start dan op 2 februari 2023 in Leeuwarden met de avondcursus Skin en Care. Je leert in deze cursus alle basisvaardigheden van de schoonheidsspecialist. Na afronding van je examen, ontvang je een officieel erkend MBO-certificaat Skin en Care. Deze cursus komt ook in aanmerking voor Stap-budget, waarbij je € 1000 subsidie kunt aanvragen.

Wil je meer weten over deze opleiding of de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Ellen van der Werff: ellvdwerff@rocfriesepoort.nl , 06-48051264 

CO Vakmanschap 22 november informatiebijeenkomst
Delen:  

De Gasketelwet zal per 1 januari 2023 een verplichtend karakter krijgen. Alleen CO gecertificeerde bedrijven met CO geregistreerde werknemers mogen installatie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan gasgestookte installaties. 

Heb jij dit nog niet geregeld binnen jouw bedrijf? Dan is dit je kans! Op 22 november organiseert ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen in samenwerking met IW Nederland contractonderwijs een bijeenkomst over de CO-vakmanschap voor installatiebedrijven. Tijdens deze bijeenkomst willen we je informeren over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden voor het behalen van de CO certificeringen.

Je kan je aanmelden bij Mariska Jansen majansen@rocfriespoort.nl tot 15 november a.s.

Diplomering Rabobank
Delen:  

Vrijdag 7 oktober vond in Utrecht de diplomering plaats van 29 studenten die in één jaar hun MBO 4 diploma Klantmedewerker Bancair/ Schadeverzekeringen behaalden. Ruim een jaar geleden startte een groep van 37 werknemers van het klantcontact center (RKS) van de Rabobank met een maatwerktraject. De Rabobank stelde tijd beschikbaar om een deel van de lessen te volgen en de bpv-opdrachten te maken. De studenten waren voorafgaand aan het opleidingstraject in het bezit van de vakdiploma's volgens de Wet Financieel Toezicht.

Uiteindelijk hebben 33 studenten het traject succesvol afgerond. Een hele mooie prestatie, waarmee wij de geslaagden feliciteren!

Diplomering medewerkers bibliotheek
Delen:  

Afgelopen maand ontvingen medewerkers van diverse Friese bibliotheken uit handen van Anke ten Brinke een mbo-certificaat voor het keuzedeel “informatiedienstverlening in de nieuwe bibliotheek”. Een groep van 24 bibliotheekmedewerkers volgde dit keuzedeel, dat in co-creatie is ontwikkeld en uitgevoerd door ROC Friese Poort en het Fries Bibliotheken Netwerk. De examinering bestond uit een opdracht op de werkplek, een opgebouwd portfolio en een examengesprek.

Ook volgend jaar biedt ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs dit keuzedeel weer aan. Voor meer informatie over dit keuzedeel kun je contact opnemen met Sieger Beerda via sbeerda@rocfriesepoort.nl of 06-34 33 94 29.

Persbericht: ROC Friese Poort continueert inburgeringslessen in Steenwijk
Delen:  

'Je kunnen redden in de samenleving, dáár draait het om'

Nieuwe Nederlanders uit de gemeenten Steenwijkerland en Westerveld kunnen vanaf de zomervakantie terecht voor hun inburgeringslessen op het vertrouwde adres van Rabo Theater de Meenthe in Steenwijk. ROC Friese Poort heeft dit stokje overgenomen van het Drenthe College. Wij wensen alle cursisten een leerzame, maar vooral ook plezierige inburgeringstijd toe.

Lees hier het hele artikel.

Evenementen
Delen:  

Open Dag
Op donderdag 17 november organiseren we de Open Dag voor jongeren en volwassenen op verschillende locaties in Friesland en Flevoland. Kom erachter wat jouw passie is en ontwikkelkansen zijn en en meld je nu hier aan. 

Dag van de binnenvaart 
Tijdens de dag van de Binnenvaart op zaterdag 12 november heeft ROC Friese Poort Urk haar deuren geopend. Op school kun je op de brugsimulatoren oefenen en de machinekamer bekijken. Docenten en studenten vertellen je graag meer over de opleiding en bijvoorbeeld het aanbod van gastgezinnen op Urk. 

Maak kennis met de volgende cursussen of opleidingen
Delen:  

- Doktersassistent 
- Stuurman-werktuigkundige zeevisstaart SW6
- Online cursus Marcom-B
- Drones
- Keukenassistent (KAS)

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer