Homepage Contact Archief
Nieuwsbriefarchief  
Beste heer/mevrouw,

Blijf via deze nieuwsbrief goed op de hoogte van de ontwikkelingen in het beroepsonderwijs voor volwassenen. Bekijk al onze opleidingen op ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen.

Met vriendelijke groet,
ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen
In deze uitgave:

€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
SVH kok en SVH zelfstandig kok
Opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende
Scholingsmogelijkheden voor werkzoekenden bij Fryslân Werkt
MCL heeft een opleidingstraject gestart voor werkzoekenden
Instaptraject Fijnmechanica
Kwaliteitscertificaat voor maritieme (STCW) trainingen
Maritieme Hackathon
Duitse studenten geslaagd voor snelcursus Nederlands
€ 1000 korting krijgen op een opleiding of cursus?
Delen:  

Een opleiding of cursus volgen met € 1000,00 subsidie? Dat kan met het STAP-budget. Het STAP-budget is een opleidingsbudget van de Rijksoverheid welke je als volwassene kunt gebruiken voor scholing en ontwikkeling. Bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs komen verschillende opleidingen en cursussen in aanmerking voor het STAP-budget. Het Stap-budget van september is OP en dit tijdvak is gesloten. Het volgende tijdvak opent 1 november voor scholing die start tussen 1 december 2022 en 31 maart 2023.

Wil je in dit tijdvak gebruik maken van subsidie, zorg dan dat je je ruim op tijd, vooraf bij ons hebt aangemeld. Houd onze website goed in de gaten voor het actuele STAP-aanbod en ontwikkelingen. 

SVH kok en SVH zelfstandig kok
Delen:  

Nieuwe gerechten, spannende smaken, kortom een verrijking voor zowel de menukaart als de keuken.  

Op 3 oktober start de opleiding SVH Kok en SVH zelfstandig werkend kok. Jouw personeel vergroot binnen 25 weken de kennis en vaardigheden in de keuken en behaalt een erkend SVH branche diploma. Dit biedt hun een mooie kans om zichzelf verder te ontwikkelen. Daarnaast heb jij een gediplomeerde kok in jouw keuken staan. Kortom een win-win situatie.

Wil je meer weten over deze opleiding of de subsidiemogelijkheden? Neem dan contact op met Sieger Beerda: sbeerda@rocfriesepoort.nl, 06-34339429.

 

Opleiding Eerst Verantwoordelijk Verzorgende
Delen:  

Werk jij in de zorg en ben jij in het bezit van minimaal een mbo-diploma verzorgende IG? Lijkt het je een mooie uitdaging om als Eerst Verantwoordelijk Verzorgende de zorg van een groep cliënten te coördineren? Dan is deze opleiding van ongeveer 30 weken echt iets voor jou!

De opleiding bestaat uit leren en werken op de werkvloer, fysieke bijeenkomsten en online bijeenkomsten.

Klik hier voor informatie & aanmelden.

Scholingsmogelijkheden voor werkzoekenden bij Fryslân Werkt
Delen:  

Fryslân Werkt is het samenwerkingsverband van overheid, onderwijs, UWV, SW-bedrijven en sociale partners in Fryslân. Een van de projecten is het samenstellen van korte scholingstrajecten met het onderwijs en ondernemers. Werkzoekenden, met én zonder uitkering, kunnen deelnemen aan deze trajecten om zo een stap te zetten richting de arbeidsmarkt. Bekijk hier het scholingsaanbod

MCL heeft een opleidingstraject gestart voor werkzoekenden
Delen:  

In samenwerking met het UWV, de gemeente Leeuwarden, het MCL (Medisch Centrum Leeuwarden) en het Friesland College, zijn wij gestart met een project bij het MCL. Een groep van 15 werkzoekende deelnemers zonder startkwalificatie volgen met behoud van hun uitkering een opleidingstraject bij het MCL. Er wordt in oktober gestart met een voortraject, waarna de student kan doorstromen in de mbo-opleiding Facilitaire dienstverlening niveau 2 BBL. De opleiding wordt op locatie bij het MCL verzorgd. De samenwerking tussen de beide ROC’s zorgt voor een mooie kwaliteitsimpuls van de opleiding. Na de opleiding kan de student aan de slag bij het MCL.

Instaptraject Fijnmechanica
Delen:  

De behoefte aan vakkrachten in de metaalbewerkingsbranche is groot. Vanwege deze behoefte heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen in samenwerking met Servicepunt Techniek Noord, WerkgeversServicepunt Fryslân Werkt!, Werk in Zicht, OOM opleidings- en ontwikkelingsfonds metaalbewerking en A+O Metalektro een instaptraject Fijnmechanica ontwikkeld.

Met dit innovatieve scholingstraject wil ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen zij-instromers interesseren voor een vak in de verspanende sector en hen kennis laten maken met de basisvaardigheden die in het vak nodig zijn. Met als doel dat zij na het succesvol afronden van de scholing met een betaalde arbeidsovereenkomst aan de slag gaan bij één van de deelnemende werkgevers.

 

Kwaliteitscertificaat voor maritieme (STCW) trainingen
Delen:  

In september heeft locatie- en onderwijsmanager Gerrit Meinen het kwaliteitscertificaat voor maritieme (STCW) trainingen overhandigd aan coördinator trainingen Pieter Leen Bos.  

ROC Friese Poort behaalt opnieuw dit certificaat. Hiermee laten we zien dat we op gestructureerde basis bezig zijn met organisatiegebieden, resultaatgebieden. Daarnaast zijn we de kwaliteit van de maritieme trainingen continu aan het verbeteren en vernieuwen. Een waardevolle ontwikkeling voor de studenten en volwassenen die deze trainingen volgen aan de Maritieme Campus Urk. 

Maritieme Hackathon
Delen:  

Op 6 t/m 8 oktober 2022 vindt de Maritieme Hackathon plaats, tijdens en rondom het Holland Fisheries Event op Urk. Studenten uit Nederland en België en ervaringsdeskundigen uit de visserij slaan tijdens deze driedaagse hack de handen ineen om tot nieuwe oplossingen te komen voor actuele uitdagingen in de maritieme visserijsector. Vind je het leuk om mee te doen? Meld je hier aan. 

Duitse studenten geslaagd voor snelcursus Nederlands
Delen:  

Tijdens de zomervakantie hebben we niet stilgezeten. Ook dit jaar volgden Duitse studenten een 4 weekse snelcursus Nederlands ter voorbereiding op hun hbo-opleiding bij NHL Stenden Hogeschool of Hogeschool Van Hall Larenstein – VHL University of Applied Sciences. Ze zijn allemaal geslaagd!

Homepage Aanmelden nieuwsbrief Disclaimer